Canillo presenta el programa d’activitats de Nadal

Atesa la situació de crisi energètica, el Comú ha pres des de l’inici d’aquest mes una sèrie de mesures d’estalvi energètic

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El Comú de Canillo ha programat un seguit d’activitats i esdeveniments destinades a tots els públics en el marc de les festes de Nadal. Les accions, organitzades pel departament de Dinamització Turística i Cultural, donaran el tret de sortida el pròxim divendres 2 de desembre amb la inauguració del pessebre de Canillo a les 11:30 h davant del Comú a càrrec dels cònsols, Francesc Camp i Marc Casal, i clourà amb la cavalcada de Reis el 5 de gener.

 

Un altre dels plats forts dels espectacles previstos durant aquest període serà l’actuació d’una batucada itinerant pels carrers del poble a càrrec de la formació Brincadeira, que se celebrarà el dissabte vinent a les 18 h. Es tracta d’una animació de percussió amb ritmes afro-bahians alegres fusionats amb diferents estils musicals i amb coreografies. Aquest mateix dia es farà l’encesa dels llums de Nadal a la parròquia.

 

Una setmana més tard, serà el torn dels més petits amb dos espectacles infantils: El petit Lilo que tindrà lloc divendres dia 9 a les 17:30 h a la plaça Carlemany, i un dia després a les 17 h l’auditori del Palau de Gel rebrà el teatre infantil l’Avet.

 

El 17 de desembre a partir de les 18 h, el centre lúdic-esportiu de Canillo celebrarà el concert del conjunt Swing Girls amb un repertori de grans èxits que tindrà lloc a la pista de gel, amb entrada gratuïta si es vol gaudir de l’espectacle musical des de les graderies.

 

L’endemà, el mateix recinte acollirà a partir de les 11:30 h els tallers nadalencs i l’entrega de premis dels concursos de còmics i de pessebres a les 18 h  a l’edifici del telecabina, al costat de la biblioteca 3a planta.

 

Cavalcada del Pare Noel i dels Reis

Del 19 al 23 de desembre, la caseta dels follets i diverses animacions es donaran cita de les 16.30 h a les 19:30 h davant del palau de gel. Per la seva part, la formació Men in Swing oferirà un concert de Nadales el 22 de desembre a les 17 h del davant del Palau de Gel.

 

Un altre dels moments especials de les festes serà el que podran gaudir les famílies i els més petits amb la cavalcada del Pare Noel el 24 de desembre a partir de les 18 h. La desfilada començarà al passeig del telecabina de Canillo i finalitzarà a la pista del Palau de Gel. A més, durant les vacances de Nadal, una altra de les activitats programades és el conta contes ‘La fada de l’any nou’ que tindrà lloc el 28 de desembre a les 16:30 h a la Biblioteca Comunal.

 

Abans d’acabar l’any, Harpo’s band de carrer actuarà davant del Palau de Gel el 30 de desembre a les 18 h fent gala de ritmes enèrgics i divertits de jazz. La formació barcelonina, Boozan Dukes oferirà el 4 de gener a les 18 h el primer concert de l’any a Canillo amb un show musical itinerant amb una barreja de ritmes de diversitat de cultures. L’espectacle començarà davant del Palau de Gel.

 

D’altra banda, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener de les 16.30 a les 19.30 h es podrà visitar la caseta dels patges davant del palau de gel.

 

La cavalcada dels Reis Mags d’Orient del 5 de gener a partir de les 18 h culminarà les accions de dinamització de les festes de Nadal. El recorregut començarà al passeig del telecabina de Canillo i finalitzarà a la plaça Prat del Riu on els reis rebran a tots els infants.

 

Estalvi energètic

Atesa la situació de crisi energètica, el Comú ha pres des de l’inici d’aquest mes una sèrie de mesures d’estalvi com ara reduir el punts de llum dels fanals així com de la il·luminació dels edificis comunals.

 

A més, s’ha adquirit una remesa important de leds per substituir els llums tradicionals i s’ha invertit en domòtica a partir d’un sistema intel·ligent que també afavorirà la reducció de la despesa energètica a l’edifici comunal.

 

Pel que fa a les festes de Nadal, la corporació ha optat per invertir un 30% menys en llums decoratius i disminuirà les hores d’aquest tipus d’enllumenat.

Des del web www.canillo.ad es poden adquirir les entrades d’alguns dels espectacles i complementar la informació de les animacions.