Presentat el calendari de competicions de natació a Andorra

La primera de les competicions és el campionat del món de Budapest, que tindrà lloc del 16 al 23 de juny

La Federació Andorrana de Natació (FAN) ha presentat avui a la sala d’actes d’Andbank, patrocinador principal de la Federació Andorrana de Natació, el calendari de les properes competicions en les que hi participaran diferents equips. El director tècnic i entrenador de la federació, Alfonso Maltrana, ha iniciat la roda amb un recorregut per les competicions internacionals en les quals ha participat la federació històricament. Després ha presentat el calendari de les competicions per aquest estiu, un calendari molt extens quant a quantitat i qualitat de les competicions.

La primera de les competicions és el campionat del món de Budapest, que tindrà lloc del 16 al 23 de juny. Els nedadors seran en Bernat i Tomàs Lomero, que ho faran, respectivament, en 50 i 100 papallona i 50 i 100m lliures.

Segueixen els jocs del Mediterrani d’Oran del 27 de juny al 7 de juliol, a aquests hi assistiran quatre nedadors: Tomàs Lomero, que participarà en 50 i 100 papallona i 50 i 100 lliures, Patrick Pelegrina ho farà en 50 i 100 braça, Nadia Tudó en 100 i 200 braça i 50 lliures, i Mònica Ramírez en 50 esquena i 50 lliures.

Després, tindran lloc els European Young Olimpic Festival a Banska Bistrika, i el campionat d’Europa de Roma. Per aquestes dues competicions caldrà esperar a tenir les puntuacions dels nedadors per escollir els 2 millors per a cadascuna.

Finalment, Maltrana ha presentat els projectes que la FAN té previst a curt termini, com ara el pla de treball, que aspira a augmentar les hores i sessions d’entrenament, els llocs d’entrenament i els assoliments previstos dins el pla. També, ha posat sobre la taula la proposta d’un pla d’aprenentatge, perquè tots els nens i nenes del país puguin gaudir de l’aigua i donar-los la possibilitat de desenvolupar el seu talent.

“Per a nosaltres és important assolir un compromís tant amb els col·legis com amb els clubs per a que es pugui dur a terme el pla de la millor manera” ha comentat Maltrana. També, ha remarcat que “tot aquest pla que estem preparant és per que surtin més nedadors i puguem tenir una cantera molt gran”.

Josep Maria Cabanes, en representació d’Andbank, ha volgut adreçar unes paraules als nedadors, i dir-los que "és un orgull que un país com Andorra pugui dur tants nedadors a unes competicions d’aquesta mida”. Cabanes també ha volgut felicitar a la federació per “la feina que està duent a terme amb els nedadors i nedadores, que estan assolint grans fites a base de molt treball i constància.”.

D’altra banda, Joan Clotet, president de la FAN també ha volgut felicitar els nedadors “tot l’equip i la junta estem duent a terme una gran feina i l’esforç per preparar aquestes competicions internacionals”. Pel que fa als nedadors, Clotet ha afegit que “Bernat arriba a les competicions amb un gran estat de forma, també en Tomàs, i sens dubte els estem donant suport perquè duguin a terme els seus objectius.