Cal portar equipaments al port d’Envalira i Arcalís a causa dels gruixos de neu

Els vehicles de més de 19 tones tenen prohibit l'accés a França per l'RN-22

Les clarianes que s’han obert aquest matí han posat punt final de moment a l’episodi de nevades i això ha repercutit en la millora de la situació a la xarxa viària. Els equipaments ja només fan falta per passar el port d’Envalira i a la General 3 per accedir a l’estació d’Arcalís els únics dos punts on Mobilitat manté activada la fase groga. Les precipitacions han deixat gruixos de més de mig metre segons han registrat les estacions de Meteorologia.

Les restriccions per circular afecten l’accés a França on també són necessaris els equipaments i està prohibida la circulació als vehicles de més de 19 tones. Els serveis de neteja han treballat amb intensitat per mantenir la xarxa viària transitable i anar retirant neu de la calçada ja que ahir a la nit eren necessaris els equipaments per circular per tot el territori a partir de Sant Julià. La fase groga estava activada aquest matí a partir de la Massana a la General 3 i de Canillo a la General 2 però la retirada de neu de la xarxa viària i la millora del temps ha portat Mobilitat a pujar la fase groga a carreteres de més alçada.

Les estacions de Meteorologia han registrat fins a les sis del matí 54 centímetres de neu a les Fonts d’Arinsal i 45 centímetres a Sorteny per les precipitacions acumulades els últims dies. Les temperatures han estat en valors negatius amb 3,3 graus sota zero a l’estació del Roc de St. Pere, que Meteorologia destaca que és la temperatura més baixa des del passat 12 de gener. A Les Salines s’ha arribat als 5 graus negatius i a la Borda Vidal, als 3,4 sota zero. La previsió anuncia que els termòmetres remuntaran “lleugerament” els propers dies “però continuarem tenint nits glaçades a gairebé tot Andorra”.