S’instal·len una desena de caixes niu a Santa Coloma

La iniciativa era una proposta del Consell d'Infants

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Santa Coloma disposa des d’avui d’una desena de caixes niu, que contribuiran a minimitzar la proliferació de la processionària als boscos, a banda de facilitar la reproducció i la hivernació dels ocells. S’han començat a instal·lar aquest matí en diferents zones boscoses properes a les escoles de Santa Coloma, i ben aviat també se’n col·locaran, fins a una vintena, a altres zones de la parròquia com el Rec del Solà. La iniciativa és fruit del Consell d’Infants, arran d’una proposta sorgida pels alumnes de l’Escola francesa de Santa Coloma, que sensibles a la qüestió mediambiental, van dur el projecte al Comú.

La corporació ha assistit a l’acte de col·locació de la primera caixa niu al Parc dels Artells, juntament amb els alumnes de l’escola francesa de Santa Coloma, dels consellers infantils que van impulsar la proposta, i dels encarregats de la construcció de les casetes per als ocells: la Secció d’Educació General i Professional Adaptada (SEGPA) del Lycée Comte de Foix, i la Fundació privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM). També ha comptat amb l’assessorament dels operaris de Medi Ambient del Comú d’Andorra la Vella.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha subratllat que avui s’ha fet realitat un projecte del Consell d’infants 2020-21 a través d’una acció que ha implicat el treball conjunt de diverses escoles del país.

Els consellers infantils que van proposar la idea que avui s’ha començat a instal·lar, Luca Godoy i Marc Cases, han exposat aquest projecte de preservació del medi ambient, i han coincidit a destacar que la participació al Consell d’infants els ha despertat interès per la política i que els infants i adolescents també poden aportar idees noves per al país.

La instal·lació de les caixes niu és una proposta sorgida del Consell d’infants del curs 2020-2021, una sessió que aleshores va haver de celebrar-se de manera telemàtica perquè hi havia restriccions sanitàries a causa de la pandèmia. Va ser un Consell d’infants emotiu durant el qual els escolars van lamentar haver-se perdut l’oportunitat de debatre a la sala de Consell de Comú.