Andorra i Xipre estrenyen llaços amb la signatura d’un memoràndum d’entesa

Avatar photo
La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, s’ha desplaçat en viatge oficial a l’illa del Mediterrani per estrènyer les relacions bilaterals

Andorra i Xipre enforteixen la relació bilateral amb la signatura d’un memoràndum d’entesa (MoU).  Així ho ha ratificat aquest divendres la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, qui ha signat el text  juntament amb el seu homòleg xipriota, Constantinos Kombos, en el marc de la seva visita oficial  Nicòsia, la capital de la illa mediterrània. L’entesa entre els dos països té l’objectiu d’incrementar el  nivell de cooperació i, en especial, en àrees clau com ara l’intercanvi d’experiències i de bones  pràctiques en temes europeus i multilaterals, la innovació i el turisme sostenible. “Andorra i Xipre  comparteixen característiques, valors i posicions, l’entesa enceta un nou capítol en les nostres  relacions i és una clara mostra de la voluntat per treballar conjuntament en benefici dels nostres  ciutadans”, ha destacat Tor.  

La ministra d’Afers Exteriors ha compartit amb el ministre d’Afers Estrangers xipriota la situació de  l’acord d’associació entre Andorra i la UE. Així, ha explicat que actualment les delegacions es troben  en el procés tècnic de validació final del text. Kombos ha ressaltat que l’acord serà beneficiós per a  totes les parts i ha indicat que Xipre està a disposició d’Andorra per col·laborar en els reptes que  tingui el país de cara a la implementació del cabal comunitari. Justament, la trobada amb  Constantinos Kombos ha estat seguida d’una reunió de treball amb la viceministra d’Afers europeus,  Marilena Raouna. De fet, el MoU recull la possibilitat de compartir bones pràctiques sobre la relació  amb la Unió Europea i de poder realitzar intercanvis de diplomàtics. S’ha acordat posar en marxa  aquest tipus d’intercanvi, especialment amb vista a la preparació de la presidència xipriota del Consell  de la UE el 2026.  

D’altra banda, la ministra ha volgut ressaltar la importància de compartir solucions a diferents reptes  comuns com el del creixement sostenible. En aquest sentit, l’entesa estipula que es treballarà en  l’intercanvi d’informació sobre energies renovables i la mitigació dels efectes del canvi climàtic. A  més, Tor s’ha trobat amb el viceministre de Turisme, Kostas Koumis. Ambdós han explorat noves  oportunitats de col·laboració en l’àmbit del turisme sostenible.  

Pel que fa a la innovació, s’ha reconegut el progrés substancial que Xipre ha assolit en el  desenvolupament econòmic i tecnològic en els últims anys. Per això, s’exploraran vies de cooperació  en àrees com la digitalització. L’alcalde de Nicòsia i la presidenta del Parlament també han rebut a la  ministra, que ha pogut conèixer de primera mà el funcionament de les institucions del país.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges recordarà la proclamació de la Segona República

Notícia següent

Tres persones torturen fins a la mort un home al pis que acabava de llogar

Notícies relacionades