Dimarts, 3 de desembre de 2024
És notícia

Andorra Telecom activa l’SMS solidari per ajudar Turquia i Síria

Avatar photo

El terratrèmol, el més fort de l'últim segle, s'ha notat amb força en 14 països i deixa ja més de 1.300 morts i 5.000 ferits

Andorra Telecom activa l’SMS solidari al número 828 per recaptar diners per ajudar als pobles de Turquia i Síria després del fort terratrèmol patit aquest dilluns. El cost de cada SMS és de 2 € i la recaptació es repartirà entre les tres ONG andorranes que es desplaçaran a la zona, Càritas andorrana, Creu Roja andorrana i Unicef Andorra.

 

Els diners recaptats els destinaran al desenvolupament de les tasques que els comitès internacionals de les tres ONG portaran a terme sobre el terreny, per ajudar als damnificats del terratrèmol que ha causat ja més de 600 morts i milers de persones ferides.

Andorra Telecom vol reiterar el seu suport a totes les persones afectades en aquest moment tan delicat.

 

Un fort terratrèmol i una rèplica sacsegen Turquia i Síria

Un nou terratrèmol de magnitud 7,6 en l’escala de Richter ha sacsejat el sud de Turquia i el nord Síria aquest migdia, només dotze hores després del sisme de 7,8 graus que s’ha produït la matinada de diumenge a dilluns.

 

Segones les autoritats locals, l’epicentre d’aquest darrer terratrèmol es troba a la ciutat turca de Kahramanmaras, al sud del país i a escassos quilòmetres de Gaziantep, el nucli urbà on s’ha originat el primer sisme.

 

La rèplica arriba en plenes tasques de rescat i en un moment on la xifra de víctimes mortals no para d’augmentar. Segons les últimes actualitzacions, el nombre de morts puja a més de 1.300 i el de ferits ja supera els 5.000, mentre que la quantitat d’edificis esfondrats és de més de 2.800.

 

El terratrèmol s’ha notat amb força en 14 països, entre ells Israel, Líbia i Xipre, i el govern de Recep Tayyip Erdogan ha emès una alarma internacional demanant ajuda. Es tracta del sisme més intens que ha patit la zona en l’últim segle.

 

La Unió Europea ja ha anunciat la mobilització d’equips de recerca i rescat propers a la zona i altres països com Itàlia, Espanya o Eslovàquia també han ofert els seus serveis d’emergència. En paral·lel, el Centre de Ciències Copèrnic ha activat els seus sistemes de satèl·lit per facilitar les tasques de rescat als professionals desplaçats a la zona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les minideixalleries de Mollet reciclen 2.890 kg de residus el 2022

Notícia següent

Detingut a Tortosa un home que podria haver provocat el foc de Bítem

Notícies relacionades