L'Andorra Taste 2025 arrenca amb un sopar inaugural ple de creativitat i tradició culinària de muntanya

Una dotzena de cuiners, pastissers i productors del país han preparat un menú que representa la cuina del país

17 de setembre de 2025 a les 09:24h
Actualitzat: 17 de setembre de 2025 a les 09:25h

L’Andorra Taste ha arrancat aquest passat vespre amb el sopar inaugural de la quarta edició de la trobada, on dotze xefs, pastissers i  productors del país han elaborat un menú exclusiu basat en els trets més  característics de la gastronomia d’alta muntanya: la temporada, la proximitat i el  respecte pel producte. El cap de Govern, Xavier Espot, s’ha adreçat als xefs convidats  i del país, congressistes, premsa nacional i als vint periodistes que han viatjat  d’Espanya, França, Suïssa, Grècia i Bulgària per cobrir l’esdeveniment, per celebrar  que “avui reunim talent vingut d’arreu del món i el combinem amb l’essència local.  Aquest és l’esperit de l’Andorra Taste: un diàleg entre tradició i innovació, entre l’arrel  i l’avantguarda, entre la passió de la nostra gent i l’experiència de grans mestres  internacionals”. Per la seva banda, Jordi Parra, director del grup gsr i xef executiu de  Vocento Gastronomía, coorganitzador de l’esdeveniment amb Andorra Turisme, ha  convidat el sector a “aprofitar aquest esdeveniment per continuar construint la identitat culinària de gastronomia d’alta muntanya que ens ha de representar arreu  del món”. 

L’antic hotel Rosaleda d’Encamp ha acollit la cita culinària on hi han participat els  xefs Carles Flinch (Can Manel), José Antonio Guillermo (Odetti Bistro), Jordi Grau  (Ibaya*), Marcel Besolí (Celler d'en Toni), Victoria Kemerer (Kökosnøt), Albert Díez  (Coure), Roger Biosca (L’isard) i Miquel Canturri (Minim’s), acompanyats dels  productors Laura Orgué (formatgeria Batall) i Lluís Dejuan (embotits els Escaubells).  El toc dolç l’han posat Alexís Estopiñán (YouCakes by Estopiñán) i Xavier Puigvert  (Sauleda by Júlia Onix). Aquests xefs, pastissers i productors locals, a més a més,  participaran en la tercera edició de l’esdeveniment, ja sigui amb una ponència, taula  rodona o a les jornades populars.  

El congrés ha donat tret de sortida avui amb una jornada plena de ponències de  xefs del país i internacionals que ha arrancat a les 9.00 hores i que es podrà seguir de  manera presencial o en línia. A les 11.50 hores se celebrarà l’acte inaugural de les  jornades professionals amb la participació del ministre de Turisme i Comerç, el  director de Vocento Gastronomía, Benjamín Lana, i la cònsol major d’Escaldes Engordany, Rosa Gili. El plat fort arribarà a les 12.35 hores, amb la intervenció de  Ferran Adrià i l’entrega del guardó Andorra Taste Award 2025.

La trobada  professional s’estendrà fins divendres al migdia, quan se celebrarà la jornada  ‘Territori en viu’. En aquesta ocasió, els ponents es desplaçaran al llac de Pessons per  conèixer la pesca de muntanya i gaudir d’un esmorzar de cullera, amb plats típics  com la truita de riu. A partir de divendres al migdia, les jornades populars prendran  el relleu. Durant tot el cap de setmana es podran degustar un total de 22 propostes de restauradors del país, acompanyades de música en viu, tallers infantils i  showcookings. Com sempre, part de l’oferta serà apta per a persones amb celiaquia  i intolerància a la lactosa.