Andorra subvenciona un total de 75 projectes culturals amb un pressupost de 180.000 euros

Cal sumar la partida reservada de 100.000 euros per al suport a la cinematografia i els 25.000 euros extres que s’han licitat de suport a la promoció exterior

El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, l’adjudicació de les subvencions culturals per a projectes que es desenvolupen l’any 2022. Amb la convocatòria d’enguany el Ministeri ha refermat el compromís amb el sector mantenint el pressupost total de 180.000 euros, al qual cal sumar la partida reservada de 100.000 euros per al suport a la cinematografia i els 25.000 euros extres que s’han licitat de suport a la promoció exterior. Tot plegat dibuixa una de les partides econòmiques més elevades dels últims anys amb la voluntat de continuar impulsant el teixit cultural del país.

Un cop tancat el període de presentació de sol·licituds, s’han rebut un total de 98 demandes de les quals han estat acceptades 75 (76,5% del total presentat), si es té en compte l’ajut a la creació literària. Les xifres registrades enguany superen les assolides l’any passat, i tornen a marcar la convocatòria més concorreguda dels últims anys.

Les subvencions atorgades es reparteixen de la següent manera segons modalitats:

– 29 per a projectes artístics de creació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts escèniques i la música.

– 15 per a projectes artístics de creació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals.

– 20 per a projectes editorials.

– 4 per a projectes de divulgació cultural i activitats culturals relacionades amb la cultura en general.

– 6 per a projectes de projectes de difusió cultural dels mitjans de comunicació privats.

– 1 ajut a la creació literària.

En el procés d’avaluació, la comissió tècnica ha desestimat 23 propostes per diversos motius.