Andorra Sports Innovations Summit penja el cartell de complet

Renovat per un any l'acord entre el Principat i el GSIC de Microsoft

El primer Andorra Sports Innovations Summit, que s’ha celebrat aquest dilluns, ha penjat el cartell de complet, segons ha informat l’organització de l’esdeveniment mitjançant una nota de premsa.

El cim, organitzada per les agències públiques Andorra Business i Andorra revolta + Innovació juntament amb el Global Sports Innovation Center de Microsoft, s’emmarca en l’acord per posicionar al país com a referent internacional de la indústria de l’esport i la innovació.

La jornada ha comptat amb representants d’entitats internacionals del sector, com Microsoft, la Federació Internacional d’Esquí, La Volta d’Espanya, Le Tour de France, empreses d’equipament de material de muntanya, Ironman i actors locals com les tres estacions de muntanya i esquí: Grandvalira, Vallnord i Naturland.

També han participat diferents startups locals i internacionals, entre les quals les tres guanyadores de l’Andorra Sports Startup Challenge: Snow 51, Xeerpa i Moonbikes, que han rebut un guardó de mans del ministre de Presidència, Economia i Empresa andorrà, Jordi Gallardo.

Els ponents, mitjançant presentacions i taules rodones, han abordat “les últimes tendències del sector”, davant un centenar de persones, majoritàriament professionals del sector, segons explica la nota de premsa.

Renovació de l’acord amb GSIC

En el marc del cim s’ha renovat l’acord entre Andorra i el GSIC de Microsoft, representats per Gallardo i el director general de Sports Industry de Microsoft, Sebastián Lancestremère.

La renovació del contracte es fa per un any per a “continuar el treball de posicionament d’Andorra, a nivell internacional, com un punt de referència en l’ecosistema de startups, innovació i transformació digital dels esports d’hivern, muntanya i ciclisme”.

L’acord inclou la implantació d’un programa d’activitats en línia i presencials per a empreses i startups que vulguin portar les seves innovacions al Principat, conclou la nota de premsa.