Andorra Sostenible proposa diverses activitats per aquest estiu

L'objectiu és promocionar els hàbits sostenibles

Andorra Sostenible proposa sis activitats durant el mes de juliol per dinamitzar  l’estiu amb la voluntat i l’objectiu de seguir sensibilitzant la ciutadania en la  protecció del medi ambient i la promoció d’hàbits sostenibles.  

La primera activitat es durà a terme l’1 de juliol a les 17:30h i consistirà en una  sortida guiada al Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa amb  l’objectiu de descobrir algunes peculiaritats del parc. Així es podrà conèixer l’origen  geològic dels Pirineus, les activitats tradicionals de la zona o la fauna i flora que es  poden trobar per aquests indrets de tant valor ecològic i cultural.  

El 8 de juliol es realitzarà un taller d’iniciació a l’elaboració de cosmètics naturals.  Tindrà lloc a La Capsa, Espais de creació d’Ordino a les 16:00h. Els participants  aprendran a realitzar el seu propi sabó i crema hidratant amb ingredients naturals.  

Dins el marc del Festival de la Flora del Pirineu, el 15 de juliol a les 17:30h  s’impartirà el taller ‘Connecta’t amb la biodiversitat’ al Portal de la Vall. Es tracta  d’una activitat familiar (nens a partir de 8 anys) i lúdica per conèixer les diferents  espècies de flora que podem trobar a Andorra.  

El 17 de juliol, el fotògraf Esteve Argelich, impartirà un taller de fotografia nocturna.  S’iniciarà a les 22:00h a la zona de les ‘Estructures autogeneradores’ del Coll  d’Ordino – Canillo. Els participants aprendran a les tècniques de fotografia  nocturna. Per poder seguir el taller, cal tenir coneixements bàsics en fotografia.  

També es proposarà el 22 de juliol una xerrada sota el títol ‘Digues no al  malbaratament alimentari!’. Tindrà lloc al centre cultural La Llacuna d’Andorra la  Vella a les 17:30h. L’objectiu serà revisar amb els participants els hàbits a l’hora de  comprar, conservar i cuinar els aliments; i de compartir consells i bones pràctiques  per menjar de forma més sostenible.  

La darrera activitat serà el 29 de juliol a les 17:30h i consistirà en una sortida  guiada per a descobrir la ramaderia d’Andorra. Desplaçats a les pastures de  Setúria a La Massana, els participants podran aprendre quines són les  particularitats del model de ramaderia d’Andorra: la ramaderia extensiva i el rol tan  essencial que juga en el manteniment de la biodiversitat vegetal, la prevenció de  riscos naturals, el paisatge, la identitat cultural del país i la economia de proximitat  amb la producció de la carn de qualitat. 

Per tal de garantir la màxima seguretat, l’ús de la mascareta serà obligatori i les  places seran limitades. Les persones interessades poden fer la seva reserva per  correu electrònic a andorrasostenible@andorra.ad o per telèfon al 603 000.