El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la ministra d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, i la ministra de Salut, Helena Mas, ha participat en l’Assemblea General Ordinària de la Federació de la Gent Gran que s’ha celebrat aquest dijous a la tarda al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
Durant la trobada, s’ha pogut compartir amb el col·lectiu les inquietuds i anhels que tenen, així com fer-los partícips dels reptes i objectius que planteja el Govern per continuar treballant per garantir una vellesa digna i disposar d’un col·lectiu de persones grans autònomes i dinàmiques.
En aquest mateix sentit, Espot ha volgut informar de primera mà al col·lectiu de la posada en funcionament, aquest pròxim juliol, el servei de podologia als Centres d’Atenció Primària per poder atendre les necessitats de la gent gran amb una cobertura del 100%.
Aquesta decisió honora els compromisos contrets per l’Executiu amb la gent gran, tal com ha destacat el cap de Govern. Així mateix, també ha ressaltat el treball diari amb la Federació per potenciar les campanyes de prevenció i cribratge de còlon i les campanyes de sensibilització del càncer de pròstata.
“Per a aquest Govern l’envelliment de la població és un èxit i ens enorgulleix que el nostre país sigui un dels països amb una de les esperances de vida més elevades del món, perquè aquest fenomen té moltes connotacions positives associades”, ha volgut ressaltar Espot.
Espot també ha posat sobre la taula una de les altres prioritats pel Govern, com és l’assoliment del tercer pagador per al conjunt de la població. Així, ha emfatitzat que es treballa per poder incloure dins d’aquest règim els actes farmacològics per a les persones majors de seixanta-cinc anys i que es preveu que estigui plenament operativa aquest estiu. Pel que fa a la generalització del servei, ha apuntat que l’Executiu continua treballant per garantir un bon funcionament del sistema i establir-lo com més aviat millor.
Finalment, el cap de Govern ha exemplificat que se seguirà desenvolupant el Pla Nacional Sociosanitari, que planteja la necessitat d’anar cap a un model d’atenció domiciliària avançat amb més professionals i més especialitzats, amb serveis que treballin en xarxa i que es complementin durant tot el dia. Per aquest motiu, es planteja flexibilitzar els requisits per poder contractar més personal al Servei d’Atenció Domiciliària, “la clau de volta d’aquest model d’atenció”, ha apuntat.