fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Andorra presenta el seu programa de beques per a joves artistes

Avatar photo

El govern vol donar resposta a les necessitats formatives dels joves talents

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha presentat aquest dijous el nou programa de beques per a joves artistes. La iniciativa permet complementar i donar “un element més de suport a la creació per continuar teixint un cercle virtuós per a tots els artistes i fer-ho també des dels inicis de la seva carrera”, tal com ha destacat Riva. Així, i a través de l’Àrea d’Acció Cultural, s’ha dissenyat un programa de beques per a joves artistes per a la realització de formacions artístiques avançades i la participació en certàmens i concursos internacionals.

Amb aquest programa, el Ministeri vol donar resposta a les necessitats formatives dels i de les joves artistes d’Andorra amb més capacitats i trobar solucions a la falta de determinats serveis i programes formatius artístics al país amb què es troben sovint.

Es tracta, doncs, de facilitar la formació en centres d’àmbit internacional especialitzats en alumnes amb talents especials i gran potencial així com de facilitar la participació de joves artistes en concursos i certàmens d’àmbit internacional per tal d’afavorir el seu creixement artístic i reforçar la seva trajectòria. “Impulsant les carreres dels joves artistes amb més talent contribuïm, a més, al desenvolupament de les indústries creatives del país”, ha ressaltat el cap d’Àrea d’Acció Cultural, Joan Marc Joval.

Tal com recullen les bases de les noves beques, que es publicaran aquest proper divendres al BOPA, es preveu que engany es puguin atorgar un màxim de 3 beques, per a qualsevol disciplina artística, amb un pressupost total de 10.000 euros. Els ajuts estan dividits en dues modalitats: una per a joves artistes entre els 12 i els 17 anys, i l’altra per a artistes entre 18 a 22 anys. El motiu pel qual el programa s’estructura en dues modalitats segons l’edat dels candidats és que els més joves han de compaginar de manera obligatòria l’educació formal i l’artística.

Per als més joves es preveu facilitar l’accés a escoles tipus internat que asseguren la formació acadèmica, la formació artística especialitzada i l’allotjament, així com participar en concursos, formacions i certàmens internacionals per millorar el nivell artístic. Per al que fa al programa destinat a les persones entre 18 i 22 anys es vol impulsar la participació en classes magistrals que suposin desplaçaments puntuals a l’estranger; estudis de tecnificació i/o formació especialitzada i la participació en concursos i certàmens internacionals.

Els principals requisits que cal complir són: tenir la nacionalitat andorrana o ser resident amb residència legal i efectiva al Principat d’Andorra d’un mínim de 5 anys; tenir un expedient acadèmic destacat tant en l’educació obligatòria com en l’artística i tenir bons coneixements, escrits i orals, de l’idioma del país on es desenvolupa l’activitat a la qual s’opta.

Una comissió d’avaluació formada per professionals amb àmplia experiència en el sector artístic i un representant del Ministeri de Cultura i Esports serà l’encarregada d’avaluar els dossiers dels candidats i les candidates i seleccionar aquells que compleixin totes les condicions requerides en les bases del programa i mostrin més potencial. Les sol·licituds podran lliurar-se fins al proper 19 de setembre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ATENCIÓ: Talls a Rodalies i vols desviats a per les fortes tempestes

Notícia següent

VÍDEO: Una dona inicia un tiroteig després de ser assetjada

Notícies relacionades