Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Andorra participa en la Conferència de l’Aigua de les Nacions Unides

Avatar photo

Una delegació del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, encapçalada per  la directora, Sílvia Ferrer, ha pres part aquesta setmana de la Conferència de  l’Aigua de les Nacions Unides que té lloc a Nova York durant els dies 22 i 24 de  març. El certamen internacional és la primera que se celebra en gairebé quasi 50  anys, i té l’objectiu d’agilitzar l’acció per assolir la seguretat hídrica, assolir els  objectius de l’ODS 6, establint prioritats clares per la segona meitat del decenni de  l’aigua (2018-2028) i impulsar un Programa d’acció per l’aigua.  

En la intervenció de la directora al plenari, Ferrer ha posat de manifest l’important  paper que juguen les muntanyes per la disponibilitat del recurs hídric, ja que  actuen com a reservori de l’aigua. Així mateix, i precisament perquè Andorra és  capçalera de dues conques hidrogràfiques, cal adaptar-se al repte per avançar cap  a una nova gestió de l’aigua.  

En aquesta mateixa línia, i amb la voluntat de millorar la gestió del recurs hídric,  Ferrer ha explicat que ja a finals dels anys 90 Andorra va dotar al país de les  infraestructures de sanejament necessàries per assolir una bona qualitat dels rius.  Finalment, ha emfatitzat la importància que té per Andorra d’assolir una nova llei  d’aigües, moderna i innovadora, que promogui una distribució sostenible i  equitativa, i que respongui a la creixent pressió sobre els recursos hídrics  assegurant tots els usos i permetent l’assoliment de l’ODS 6.  

La participació de la delegació a la conferència, també ha comptat amb  l’organització d’un esdeveniment paral·lel amb la col·laboració del Mountain  Partrenship titulat “Advancing sustainable mountain development: Water Towers for  people and the planet”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

PS SDP+ planeja revisar el pla de mobilitat de les valls centrals per evitar els col·lapses circulatoris

Notícia següent

Acord per incloure els actes de psicologia a la cartera de serveis de la CASS

Notícies relacionades