Andorra participa al primer Fòrum Transpirinenc de la Joventut

L'acte és una trobada organitzada pel grup de treball de joventut de la Comunitat de Treball dels Pirineus

El director d’Infància, Adolescència i Joventut del Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Jordi Olivé, i el cap d’Àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat, Joaquim Pujol, participen aquest cap de setmana en el primer Fòrum Transpirinenc de la Joventut. La representació andorrana també està formada per tres joves del país que s’han implicat en els treballs preparatoris d’aquest esdeveniment.

El Fòrum Transpirinenc de la Joventut, que se celebra entre l’1 i el 3 d’octubre a les localitats aragoneses de Biescas i El Pueyo de Jaca, és una trobada organitzada pel grup de treball de joventut de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) –en el marc del programa Erasmus+– amb l’objectiu de fomentar la participació activa dels joves dels territoris transfronterers. Es recorda que la CTP és un organisme de cooperació transfronterera format per Andorra, les comunitats autònomes espanyoles d’Aragó, Catalunya, País Basc, Navarra i les dues regions franceses de Nouvelle-Aquitaine i Occitanie/Pyrénées-Méditerranée.

De fet, durant els tres dies d’esdeveniment, els participants, en representació de les zones que formen part de la Comunitat de Treball dels Pirineus, abordaran àrees i reflexionaran sobre temàtiques com la natura i la sostenibilitat, el turisme i la mobilitat, o la cultura.

En el cas d’Andorra, s’ha comptat amb la participació i implicació de 10 joves durant tot el projecte –que juntament amb joves d’altres territoris s’han dividit en cinc comissions de treball (Treball i emancipació, Cultura, llengua i identitat, Turisme i mobilitat, Natura i sostenibilitat, Feminisme, racisme, drets LGTBIQ+ i altres qüestions socials)– per fer propostes que es presentaran al fòrum.