Andorra organitza un World Snow Day accessible a tots els infants

El sector Soldeu de Grandvalira acull el dia mundial de la neu amb activitats gratuïtes destinades a tots els nens d’entre 3 i 12 anys

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Andorra la Vella, diumenge 16 de gener de 2022. El Pla d’Espiolets del sector Soldeu de Grandvalira s’ha convertit avui en un centre d’activitats a la neu destinades a tots els infants d’entre 3 i 12 anys amb motiu del World Snow Day, jornada impulsada anualment per la Federació Internacional d’Esquí (FIS). La candidatura als Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2027 ha organitzat un dia a la neu accessible per a infants que pateixen algun tipus de discapacitat. El projecte defensa els valors d’inclusió i accessibilitat així com el foment d’un estil de vida saludable entre els més petits a través de la pràctica de l’esquí. A la jornada hi han participat els infants i les famílies membres de les associacions AMMA (Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra) i Hi arribarem Andorra (amb persones amb diversitat funcional).

El director general de Grandvalira-ENSISA i de la candidatura, David Hidalgo ha explicat que l’objectiu de l’acció era “acostar l’esquí a tothom i també l’esquí adaptat perquè realment sigui un dia mundial de la neu per a tots”. I hi ha afegit: “l’accés a l’activitat a l’esquí per un país com Andorra ha de ser universal, i universal vol dir per tothom i cada dia, no només amb la jornada que celebrem avui”.

L’organització ha comptat amb el suport de l’equip de voluntaris per fer possible la desena d’activitats gratuïtes a la neu entre les quals s’ha realitzat un eslàlom, un eslàlom paral·lel, un ski cross, un mini big air, l’snowboard riglet, hoquei a la neu, esquí i snowboard adaptat gràcies a la secció Adaptive Center de l’Escola d’Esquí i Snowboard dels sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira, entre altres.

World Snow Day lligat als pilars de la candidatura

La candidatura treballa amb una visió de l’esdeveniment que es fonamenta en dos pilars essencials. D’una banda, la inclusió, amb la voluntat de convertir l’estació i el país en font d’inspiració per a diferents col·lectius gràcies a la millora de productes, serveis i infraestructures integradores i accessibles que permetin eliminar barreres i fomentar la inclusió social i la igualtat d’oportunitats. I de l’altra, l’esquí i la salut amb l’objectiu de promoure des de la primera infància els hàbits saludables que la pràctica esportiva aporta, fomentant també la formació continuada envers l’esquí professional i d’elit.

La candidatura als mundials i el World Snow Day a les escoles

En col·laboració amb el Ministeri d’Educació del Govern d’Andorra, el projecte de la candidatura traslladarà el focus d’atenció amb motiu del dia mundial a la neu a les escoles del país a partir d’activitats pedagògiques que tindran lloc del 17 al 21 de gener. Les activitats es realitzaran a maternal i el primer i segon cicle dels centres educatius i giraran a la temàtica de la neu, l’esquí i els valors de la pràctica de l’esport i la inclusió.