Andorra obre la convocatòria dels ajuts a l’estudi per al curs 2023-2024

El Govern ha decidit augmentar l’import  màxim de la beca de matrícula per a l’ensenyament a distància, que ha passat de  253 euros a 750 euros, equiparant-lo amb el de l’ensenyament superior

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de  Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, l’obertura de la  convocatòria dels ajuts a l’estudi per al curs escolar 2023-2024, per tal de garantir  el dret a l’educació a tots els alumnes, compensar les desigualtats econòmiques i  socials que puguin existir i incentivar la continuïtat de l’estudi.

 

Així, la convocatòria s’adreça a alumnes que cursen els nivells educatius de  maternal, de primera i segona ensenyança, batxillerat i formació professional no  superior i la seva equivalència en l’educació especial, així com per als nivells  corresponents dels sistemes educatius espanyol i francès impartits en centres  públics a Andorra. També inclou la formació professional no superior a l’estranger  perquè no s’imparteixen en centres públics ubicats a Principat.

 

Com a novetat, en aquesta convocatòria el Govern ha decidit augmentar l’import  màxim de la beca de matrícula per a l’ensenyament a distància, que ha passat de  253 euros a 750 euros, equiparant-lo amb el de l’ensenyament superior.

 

Per poder optar a un ajut per estudiar a Andorra, els ingressos per membre equivalent han de ser inferiors a 18.720 €. El ministre Portaveu, Guillem Casal, ha  recordat que l’anterior convocatòria es va augmentar el llindar d’ingressos màxims  per poder beneficiar-se d’aquestes ajudes, amb l’objectiu de millorar el poder  adquisitiu de la ciutadania, motiu pel qual el Govern ha decidit mantenir-lo per  aquest curs 2023-2024.

 

Els ajuts a l’ensenyament inclouen beques al material, al menjador, al transport  escolar, a l’esquí extraescolar, i també a la manutenció i la matrícula per estudis  fora d’Andorra.

 

Les famílies interessades a accedir en algun dels ajuts a l’estudi poden presentar  la sol·licitud del 14 de juny i fins al 17 de juliol tant per via telemàtica, als webs  www.educacio.ad i www.tramits.ad, com presencialment al Servei de Tràmits del  Govern amb cita prèvia.