Andorra no pot registrar el seu propi nom com una marca protegida a la UE

El Tribunal General de la Unió Europea (TUE) ho decideix explicant que el públic ho pot percebre com una indicació de procedència geogràfica de productes

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Tribunal de Justícia de la Unió Europea

El Tribunal General de la Unió Europea (TUE) ha confirmat aquest dimecres la denegació absoluta de registrar Andorra com una marca protegida en l’àmbit de la Unió Europea (UE), tal com va sol·licitar el Govern del Principat.

En la sentència d’aquest dimecres, el TUE confirma que el signe figuratiu ‘Andorra’ no pot ser objecte de registre com una marca perquè el públic ho pot percebre com una indicació de procedència geogràfica de productes.

El Govern d’Andorra va al·legar que el país no és conegut per la fabricació dels productes i la prestació dels serveis en qüestió, de manera que no hi havia risc de vincular-lo amb la marca Andorra com una procedència geogràfica en el sentit del reglament europeu.

Però en la decisió d’aquest dimecres, el TUE rebutja totalment el recurs i avala el judici de l’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), que ja va denegar el registre.

Pel TUE, les autoritats andorranes no han desvirtuat les apreciacions de l’EUIPO i assenyalen que l’argument que s’ha donat és motiu de denegació absolut que “justifica per si sol que el signe no es pugui registrar com una marca de la Unió”.