Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

S’entreguen els XXVII Premis Pirene de periodisme interpirinenc

Avatar photo

Aquest dimarts s’han entregat a Andorra els guardons de la 27a edició del Premi Pirene de  periodisme interpirinenc. Enguany s’han presentat un total de 8 treballs, dels quals 4 per a la categoria de premsa escrita i 4 per a l’audiovisual de ràdio i televisió. La dotació econòmica dels premis parteix del Departament de Comunicació. 

En la categoria de premsa escrita, el jurat ha decidit atorgar el Premi Pirene de reportatge de premsa escrita, de 3.000 euros, al reportatge ‘Dies de tragèdia i  solidaritat passats per aigua (quaranta anys després)’ de Toni Solanelles, publicat a  l’Altaveu digital el 7 de novembre de 2022. El jurat ha destacat d’aquest reportatge guanyador l’originalitat d’explicar un fet conegut com els aiguats del 1982 que van  marcar Andorra, amb material inèdit, multitud de noves fonts trobades i l’ús de diferents formats periodístics que complementen l’escrit. 

En la categoria de premsa audiovisual, el jurat ha decidit atorgar el Premi Pirene de  reportatge de premsa audiovisual, de 3.000 euros, al treball ‘Arinsal, als peus de la  Capa’, de Cristina Serra Coll, emès el 10, l’11 i el 12 de març del 2023, a Andorra  Televisió. D’aquesta peça, el jurat ha remarcat que es tracta d’un documental que  explica la història de la creació i creixement de l’estació d’esquí d’Arinsal des del  1973 i destaca per la qualitat del guió, del muntatge i de la combinació d’imatges  antigues amb entrevistes actuals. 

Finalment, sobre el premi al reportatge que fa especial incidència en la temàtica  mediambiental o en la sostenibilitat als Pirineus, aportat pel Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, el jurat ha decidit no atribuir la dotació a cap reportatge. En aquesta XXVII edició del Premi Pirene de periodisme interpirinenc el  jurat ha estat format per Pilar Candel, Judit Pedrós i Arnald Sanllehy.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

15 − seven =

Notícia anterior

Arriba la XII edició dels Premis Imet a Tarragona

Notícia següent

Intenta matar la seva dona a cops d’escombra

Notícies relacionades