Un jugador de l’ACB denuncia insults racistes d’un jugador del Morabanc

El jugador de Baxi Manresa va acusar un jugador de MoraBanc Andorra de proferir comentaris racistes cap a ell en el duel que va mesurar els dos equips

L’ACB passa al primer pla informatiu a causa de l’incident succeït a la trobada que va mesurar el Baxi Manresa amb Morabanc Andorra, en què l’ala pivot del conjunt català, Chima Moneke, va denunciar insults racistes per part del seu homòleg a l’equip andorrà, l’espanyol Nacho Llovet. En un partit sense gaire història a causa de la còmoda victòria (94-60) dels locals, l’escàndol esquitxa amb resposta inclosa de l’equip i jugador afectats.

Llovet i Moneke van tenir durant el partit frecs que poden fins i tot considerar-se lògics a causa de la rivalitat i el contacte. Tot i això, el jugador nigerià va acusar Nacho de proferir comentaris racistes en el transcurs del matx. «El llenguatge vulgar (trash talk) està bé si no fas comentaris racistes. No ho permetré. Nacho Llovet comparteixes equip amb jugadors negres. És molt trist que pensis d’aquesta manera», va escriure el ‘4’ manresà a les xarxes socials després de la trobada, esmentant fins i tot Llovet en aquesta.

Es podia esperar una contestació de Llovet, però va ser el compte oficial del seu equip, MoraBanc Andorra, els que van contestar de manera categòrica. «Una interpretació inexplicable d?una discussió entre tots dos. L?afirmació és tan greu i inadmissible que ens obliga a contestar. No és veritat i, és clar, que Nacho Llovet no és racista. I ho poden explicar moltíssims jugadors i companys», es podia llegir.

Llovet tampoc no quedaria callat i en declaracions als mitjans de comunicació del MoraBanc, va negar l’acusació del jugador del Baxi Manresa i va subratllar que no li va dir «res ofensiu ni racista» al llarg del partit. «És trist ser en aquest punt, però jo no he escollit ser aquí. No li he dit res ni ofensiu ni racista. Aquest és el meu punt de vista i lamento molt que Moneke hagi decidit anar per aquest camí», assegurava el català.

De la mà de les declaracions de Llovet arribaven les de l?entrenador d?Andorra, David Eudald. «Un jugador del Manresa ha utilitzat les xarxes per riure’s de nosaltres i ens ha acusat de comentaris racistes, quan no permetré que es digui això dels meus jugadors, perquè no són racistes», contestava al final del matx, visiblement molest per això succeït.