Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

La trobada de ministres d’Exteriors compta amb Imma Tor

Avatar photo

La participació aquesta setmana a diversos fòrums internacionals per part de la ministra d’Afers Exteriors d’Andorra, Imma Tor, continua aquest dimarts amb l’assistència telemàtica a la Reunió de ministres d’Afers Exteriors Iberoamericans. Tor ha emfatitzat la necessitat de continuar fent esforços per combatre el canvi climàtic i  així sensibilitzar la comunitat internacional sobre el gran impacte que té, en  especial, sobre els territoris de muntanya com Andorra. La trobada s’emmarca en les reunions ministerials de la XXIX Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, que se celebrarà a l’Equador l’any 2024.  

En la primera participació en aquest fòrum com a ministra, Tor ha recordat el compromís adquirit per Andorra durant la presidència de la cimera iberoamericana d’organitzar el primer Fòrum Digital, amb la participació dels països de la regió  presents a la Cimera. La trobada tindria com a objectiu posar fi a la bretxa digital  apostant per la digitalització accessible, inclusiva i eficaç en àmbits diversos com l’educació, la salut, les infraestructures o l’administració pública. “La reunió  telemàtica d’avui ens demostra que quan hi ha un objectiu clar l’espai digital uneix i  facilita”, ha ressaltat la ministra durant la seva participació.  

Reprenent la temàtica ambiental, Tor ha recordat que quan Andorra va exercir la  Secretaria Pro Tempore de la Cimera Iberoamericana va recuperar després d’onze anys la Reunió Iberoamericana de ministres de Medi Ambient on va ser acordada  per consens una declaració que donava un impuls decisiu a l’agenda  mediambiental a la regió. La decisió de recuperar la trobada no va ser casual, sinó  que enviava un missatge clar: “no podem continuar donant l’esquena als nostres  ecosistemes, els hem de protegir i lluitar per ells a escala nacional i també  internacional”, ha destacat Tor.  

Finalment, la titular d’Afers Exteriors ha defensat la necessitat de continuar treballant  per donar una especial visibilitat a la vulnerabilitat enfront dels efectes del canvi  climàtic que pateixen els territoris de muntanya, com Andorra. “Les muntanyes són  els reservoris d’aigua del planeta, per tant, el que passi aquí ens hauria d’ocupar i  preocupar a tots”, ha dit. En aquest àmbit, també ha apuntat que cal incloure-hi la  perspectiva de gènere així com els joves per assolir una major implicació política i  ciutadana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mercè Arànega arriba aquest dissabte al Teatre Ateneu de Tàrrega

Notícia següent

L’oferta turística prèmium creix al país amb una trentena d’empreses

Notícies relacionades