La Fundació Crèdit Andorrà comença una nova temporada d'activitats del programa d'Envelliment saludable

30 d'agost de 2021 a les 13:50h

La Fundació Crèdit Andorrà inicia una nova temporada del seu programa ‘Envelliment saludable’, d’activitats i formació per a persones majors de 60 anys. Aquesta edició tindrà un format híbrid que combinarà les activitats presencials i la formació en línia. La millora de la situació sanitària ha permès tornar a obrir les portes de L’espai per oferir les activitats de manera presencial, respectant totes les mesures sanitàries. Tanmateix, la Fundació Crèdit Andorrà continua apostant per la formació virtual, perquè qui ho desitgi pugui també seguir els diferents cursos i tallers des de casa a través de la plataforma de formació virtual de L’espai.

Aquesta temporada també destaca per les novetats que es presenten. En primer lloc, la Fundació Crèdit Andorrà organitzarà el concert Música per la memòria per als usuaris de L’espai. Un concert que vol ser un homenatge a la gent gran, un dels col·lectius més castigats per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. El concert, que serà gratuït, tindrà lloc a la sala Prat del Roure i per assistir-hi caldrà reservar plaça obligatòriament, ja que l’aforament és reduït.

La proposta per aquesta edició inclou cursos sobre noves tecnologies i idiomes així com tallers preventius sobre salut, sortides a la natura i visites guiades. Una altra de les novetats és un curs d’iniciació al xinès en el qual es farà pràctica de la cal·ligrafia, s’aprendrà història antiga i contemporània de la Xina i es donarà a conèixer informació general dels costums locals. També s’ofereix una nova formació sobre el Certificat Electrònic, en la qual s’explicarà en què pot ser útil i com s’hi pot donar d’alta.

Les inscripcions es poden fer a partir del dia 1 de setembre únicament per telèfon al 86 80 25. Per seguir les formacions online en directe s’ha de tenir en compte el dia i l’hora de cada activitat i connectar-s’hi a través de la plataforma de formació virtual de L’espai, a l’adreça següent: www.fundaciocreditandorra.ad.

Programa d’activitats per a la gent granLa Fundació Crèdit Andorrà organitza aquestes activitats amb l’objectiu de posar a disposició de les persones més grans de 60 anys eines que els permetin assolir un major benestar.

La finalitat última és que no quedin aïllades de la realitat social que els envolta i puguin gaudir dels beneficis de les noves tecnologies, així com dels nous coneixements que van sorgint en àmbits com la salut, l’economia, la història i la cultura, entre d’altres.

ACTIVITATS PRESENCIALS

• Taller de telèfon mòbilEn aquest taller es descobriran aplicacions addicionals com el correu, Internet, Maps o WhatsApp.

També s’aprendrà a descarregar jocs i altres eines que ens ofereixen els telèfons mòbils. Cada participant ha de tenir al seu abast el seu telèfon mòbil.

Del 20 de setembre al 27 d’octubreDilluns i dimecresAl matí, d’11.30 a 13 h, sistema AndroidA la tarda, de 17.30 a 19 h, sistema Apple

• Curs d’iniciació a la informàticaFormació per conèixer l’ordinador, familiaritzar-se amb l’entorn de Windows i aprendre a escriure amb el processador de textos Word.

Del 21 de setembre al 28 d’octubreDimarts i dijous, d’11.30 a 13 h

• Curs d’ampliació a la informàticaMillorar la utilització dels programes informàtics i descobrir les possibilitats d’Internet, des de la navegació bàsica fins a la recerca d’informació avançada.

Del 21 de setembre al 28 d’octubreDimarts i dijous, d’11.30 a 13 h

• Taller d’estimulació de la memòria mitjançant la informàticaA partir de diferents aplicacions, jocs i fitxes d’exercicis des de l’ordinador s’estimularan capacitats cognitives com la memòria, l’atenció, la concentració i el càlcul, entre d’altres.

Del 21 de setembre al 16 de desembreDimarts i dijous, de 17.30 a 19 h

• Taller de retoc fotogràficLes noves tecnologies digitals han revolucionat el món de la fotografia. Aquest taller ensenya a tractar les imatges.

Del 24 de setembre al 17 de desembreDivendres, d’11.30 a 13 h

• Curs de PowerPointTaller per aprendre a crear diferents presentacions amb imatges, gràfics i totes les eines de què disposa el programa.

Del 2 de novembre al 16 de desembreDimarts i dijous, d’11.30 a 13 h

• Les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)Amb l’objectiu d’estar al dia dels avenços de les noves tecnologies, en aquest taller es veurà d’una manera didàctica les darreres eines que ofereix Internet per fer gestions i tràmits, comprar en línia, accedir a activitats socials i culturals, etc.

Del 3 de novembre al 15 de desembreDilluns i dimecres, d’11.30 a 13 h

• Taller de xarxes socials amb tauleta tàctil i telèfon mòbilTaller per aprendre a gestionar Facebook, Twitter i Instagram des de la tauleta tàctil i el telèfon mòbil.Del 3 de novembre al 15 de desembreDilluns i dimecres de 17.30 a 19 h

• Història d’AndorraCurs sobre la història d’Andorra en general.

Del 24 de setembre al 17 de desembreDivendres, de 9.30 a 10.30 h

• Curs de català escritPrograma d’ensenyament de la llengua catalana, escrita, a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran. Curs organitzat amb la col·laboració del Govern d’Andorra

Del 20 de setembre al 20 de juny del 2022Dilluns, de 15.30 a 17 h

• Curs de català oralPrograma d’ensenyament de la llengua catalana, oral, a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran. Curs organitzat amb la col·laboració del Govern d’Andorra

Del 22 de setembre al 22 de juny del 2022Dimecres, de 9.30 a 11 h

• Curs de francès bàsicPrograma d’ensenyament de la llengua francesa a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran.

Del 21 de setembre al 21 de juny del 2022Dimarts, de 15.30 al 17 h

• Curs d’anglès bàsicPrograma d’ensenyament de la llengua anglesa a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran.

Del 21 de setembre al 21 de juny del 2022Dimarts, de 9.30 a 11 h

• Curs d’anglès avançatPrograma d’ensenyament de la llengua anglesa a partir d’un nivell avançat adaptat a la gent gran.Del 23 de setembre al 23 de juny del 2022Dijous, de 9.30 a 11 h• Curs de xinès bàsicPrograma d’ensenyament dels orígens de la llengua i de la cultura xinesa a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran.Del 23 de setembre al 23 de juny del 2022Dijous, de 15.30 a 17 hTallers preventius sobre salut• Sucres i edulcorantsMolts estudis han associat dietes amb alt contingut en sucres amb el risc de desenvolupar diverses malalties metabòliques, però no tots els sucres són iguals. Què cal saber sobre els edulcorants? En aquesta sessió s’exploraran d’altres alternatives saludables per endolcir i cuinar.20 d’octubre, a les 16 h• Com hem de tenir cura dels peusLes malalties vasculars i la diabetis són exemples de malalties que poden causar ferides i altres trastorns a les cames i als peus que ens poden dificultar la mobilitat i provocar discapacitat. És important conèixer els factors de risc i com es pot prevenir i actuar en cas d’una lesió o ferida a les cames i als peus.17  de novembre, a les 16 hVisitem la natura. Rutes de senderisme guiadesAquesta activitat guiada promou la marxa a l’aire lliure d’una manera molt planera per tal de gaudir de la natura, els paisatges i els seus elements d’interès històric i cultural tot fent una mica d’esport.• Estany de les AbelletesL’estany de les Abelletes es troba a la capçalera de la conca del riu del Pas de la Casa, frontera natural amb França. S’iniciarà la passejada a la base del telecadira Coll dels Isards i se seguirà per una pista forestal que remunta a la dreta del riu fins a arribar a l’estany. Tots els participants han de portar calçat, roba i bastons de muntanya.5 d’octubre, a les 10 hMúsica per la memòriaLa Fundació Crèdit Andorrà organitza el concert Música per la memòria per als usuaris de L’espai. Una nostàlgica proposta en la qual un quintet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) narrarà una història sobre l’amor i el pas del temps a través de les paraules del Bartolí i la memòria de la Dèlia, cristal·litzades en les seves cartes d’amor. El concert vol fer un sentit homenatge a la gent gran, que és qui més ha patit durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19, i en aquest sentit proposa un programa dedicat especialment al record d’aquelles cançons que ballaven els nostres padrins quan eren joves, com Angelitos negros, Dos gardènias, Bésame mucho, El reloj, Madrecita, Mira que eres linda, entre moltes altres.15 de setembre, a les 11.30 hSala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.Per assistir al concert és obligatori fer reserva prèvia, trucant el telèfon 86 80 25.Places limitades.

Tallers al Museu Carmen ThyssenTallers creatius dirigits amb motiu de l’exposició «Talents amb denominació d’origen: de Rigalt a Puigdengolas», una mostra centrada en el diàleg artístic entre la Col·lecció d’Art de Crèdit Andorrà i la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza. Tallers organitzats amb la col·laboració del Museu Carmen Thyssen Andorra.

• Els paisatges d’Andorra, 12 d’octubre, a les 11 h i a les 16 h• L’art fet joia, 11 de novembre, a les 11 h i a les 16.15 h• Quina importància té la llum en l’art?, 25 de novembre, a les 11 h i a les 16.15 hCertificat ElectrònicEl Govern d’Andorra impulsa el Certificat Electrònic amb l’objectiu de simplificar i facilitar la relació del ciutadà amb l’administració en l’espai digital. S’aposta per l’ús d’aquest certificat com a mitjà per relacionar-se de manera autenticada i jurídicament vinculant amb els diferents àmbits de l’administració pública. No obstant això, l’ús d’aquest certificat va més enllà de l’administració. Cada vegada són més les empreses privades que el fan servir en les seves relacions diàries, per la comoditat que representa poder fer tràmits en línia i signar documents electrònicament amb totes les garanties jurídiques.En aquestes sessions es descobrirà en què pot ser útil el Certificat Electrònic i com s’hi pot donar d’alta. És obligatori assistir als dos dies de cada sessió i portar passaport o document d’identitat. Curs organitzat amb la col·laboració del Govern d’AndorraLes diferents sessions tindran lloc a L’espai els dies:•  1a sessió, 6 i 13 d’octubre, a les 15.30 h•  2a sessió, 3 i 10 de novembre, a les 15.30 h•  3a sessió, 24 de novembre i 1 de desembre, a les 15.30 hACTIVITATS VIRTUALS• Taller de telèfon mòbilEn aquest taller es descobriran aplicacions addicionals com el correu, Internet, Maps o WhatsApp, i s’aprendrà a descarregar jocs i altres eines que ofereixen els telèfons mòbils.Cada participant ha de tenir a l’abast el seu telèfon mòbil.Del 20 de setembre al 27 d’octubreDilluns i dimecresAl matí, de 10 a 11 h, sistema AndroidA la tarda, de 16 a 17 h, sistema Apple• Taller d’estimulació de la memòria mitjançant la informàticaA partir de diferents aplicacions, jocs i fitxes d’exercicis des de l’ordinador, s’estimularan capacitats cognitives com la memòria, l’atenció, la concentració i el càlcul, entre d’altres.Del 21 de setembre al 16 de desembreDimarts i dijous, de 16.30 a 17.30 h

•    Taller de retoc fotogràficLes noves tecnologies digitals han revolucionat el món de la fotografia. Aquest taller ensenya a tractar les imatges.

Del 24 de setembre al 17 de desembreDivendres, de 10 a 11 h• Curs de PowerPointS’aprendrà a crear diferents presentacions amb imatges, gràfics i totes les eines de què disposa el programa.Del 2 de novembre al 16 de desembreDimarts i dijous, de 10 a 11 h• Taller de xarxes socials amb tauleta tàctil i telèfon mòbilTaller per aprendre a gestionar Facebook, Twitter i Instagram des de la tauleta tàctil i el telèfon mòbil.Del 3 de novembre al 15 de desembreDilluns i dimecres, de 16 a 17 h• Curs d’anglès intermediPrograma d’ensenyament de la llengua anglesa a partir d’un nivell intermedi adaptat a la gent gran.Del 23 de setembre al 23 de junyDijous, de 15.30 a 16.30 h
Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit