fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Coneix la proposta més votada als primers Pressupostos Participatius d’Andorra la Vella

Avatar photo

Prop de 600 persones majors de 16 anys i censades a Andorra la Vella han participat a la votació d’entre les 19 propostes finalistes

El Comú d’Andorra la Vella habilitarà aviat una zona equipada amb pistes de bàsquet. Aquesta és la proposta que ha rebut més suport popular en la votació de la primera edició dels Pressupostos Participatius, amb un total de 168 vots dels prop de 600 emesos. Ara s’estudien en quins terrenys es podria ubicar aquesta zona esportiva amb l’objectiu que es pugui posar al servei dels ciutadans com més aviat millor.

Així ho ha explicat la consellera de Desenvolupament estratègic i comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López, que assegura que “aquest procés participatiu ha posat de manifest que comptem amb una ciutadania plenament compromesa i amb ganes d’implicar-se activament en la presa de decisions col·lectives”. En aquest sentit, Meritxell López avança que l’objectiu de l’equip de govern “és estudiar i consolidar noves vies i canals de participació directa per seguir donant veu als ciutadans de la parròquia”.

Aquesta actuació es desenvoluparà amb la partida del pressupost 2021 del Comú que s’havia reservat pels resultats d’aquest procés participatiu i que ascendia a 100.000 euros.

La previsió és que el cost d’habilitar aquesta zona esportiva amb pistes de bàsquet sigui de 60.000 euros, de tal manera que els 40.000 euros restants, del total de 100.000 que el Comú destina en aquesta primera edició dels Pressupostos Participatius, s’inverteixi en la segona proposta més votada, que ha estat, amb 111 vots, l’embelliment de les zones de Ciutat de Valls, Gil Torres i l’avinguda Santa Coloma (canvi de paviments, neteja, etc.). El Comú estudiarà quina actuació durà a terme properament a la zona recollint els neguits ciutadans.

Prop d’un 3% dels ciutadans participen en la votació final

Del 14 al 25 de juny totes les persones majors de 16 anys censades a la parròquia d’Andorra la Vella podien votar entre les 19 propostes finalistes.

Així, un total de 569 veïns i veïnes –un 2,76% de les persones amb dret a vot- van fer arribar les seves preferències i van emetre un total de 1.257 vots (cada persona podia seleccionar fins a un màxim de tres propostes) a través del portal decidim.andorralavella.ad o en els punts de votació telemàtica habilitats al Punt d’informació de la Gent Gran (ubicat al Centre cultural La Llacuna), l’Oficina de l’Espai Ciutadà i l’Oficina de tràmits de Santa Coloma.

Durant la primera fase del projecte la població va fer arribar 134 propostes; i després de ser valorades i quantificades per la Taula Tècnica de Validació, 19 d’elles van resultar finalistes, que s’han sotmès a aquesta votació final.

El document final amb les votacions es pot consultar al web decidim.andorralavella.ad.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comença la votació final dels projectes dels pressupostos participatius de Sant Joan Despí

Notícia següent

La cantautora Montse Castellà portarà les seves cançons al Mas de Forès d’Alcover

Notícies relacionades