Andorra prorroga les autoritzacions d’immigració temporals d’hivern per al sector hoteler

La modificació aprovada avui respon a la voluntat d’allargar l’estada dels treballadors temporers que havien estat contractats

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el Decret de modificació del Decret del 29-9- 2021 pel qual es va aprovar el Reglament de quota especial de les autoritzacions d’immigració temporals per a les activitats de la temporada d’hivern 2021-2022 en el sector hoteler.

La modificació aprovada avui respon a la voluntat d’allargar l’estada dels treballadors temporers que havien estat contractats a l’empara d’aquest Reglament, el contracte dels quals tenia una vigència prevista com a màxim fins a l’1 de maig del 2022. Amb la modificació, les autoritzacions lliurades a l’empara del mateix Reglament queden prorrogades fins al 31 de maig del 2022.

D’aquesta manera, els mateixos treballadors temporers poden acollir-se a la quota especial d’autoritzacions temporals d’immigració per a la temporada d’estiu 2022 en el sector hoteler, que entra en vigor l’1 de juny i finalitza el 31 d’octubre d’enguany. Així, es garanteix que els titulars d’aquestes autoritzacions temporals no queden en una situació irregular al país en cas de voler enllaçar el permís relatiu a la temporada d’hivern i el permís relatiu a la temporada d’estiu.