Andorra i la UAB ratifiquen un nou conveni per donar continuïtat al programa adaptat als esportistes que estudien a la universitat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i el rector de la UAB, Javier Lafuente, han signat un nou conveni de col·laboració amb l’objectiu que els esportistes andorrans que estudiïn a la UAB es puguin continuar beneficiant del programa Tutoresport. La signatura del nou conveni permet donar continuïtat a l’acord que ja estava establert des del 2009.

Tutoresport és un programa que assigna un professor tutor que ajuda els joves a adaptar i compaginar la seva participació en compromisos esportius, com ara competicions, concentracions o entrenaments, amb les exigències acadèmiques de la universitat. El tutor orienta l’estudiant a l’hora de matricular-se, fa d’interlocutor entre ell i el professorat implicat en possibles afectacions a la realització d’exàmens o pràctiques o segueix el programa docent de les assignatures i facilita el material necessari a l’estudiant quan s’ha d’absentar, entre altres funcions.

La secretaria d’Estat d’Esports seleccionarà els candidats entre els estudiants que formin part del programa Alt Rendiment d’Andorra (ARA) o de la selecció nacional absoluta en la seva disciplina esportiva, i la UAB estudiarà les candidatures per acceptar finalment les persones que compleixin amb els requisits establerts.

Durant l’estada a la UAB per la signatura del contracte, la delegació andorrana també ha pogut conèixer l’Institut de Recerca de l’Esport de la UAB.