Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Andorra la Vella repetirà l’experiència del SOMiLab davant el seu gran èxit

Avatar photo

El SomiLab és un experiment vivencial que té per objectiu millorar la comunicació entre pares i fills

Un centenar de persones han assistit aquesta tarda al Centre de Congressos a la presentació del darrer projecte del departament de Joventut del Comú d’Andorra la Vella, el SomiLab, un experiment vivencial que té per objectiu millorar la comunicació entre pares i fills.

 

El conseller d’Esports i de Joventut, Alain Cabanes, ha assenyalat en aquest sentit, que el departament de Joventut treballa i està al costat dels joves en el seu procés de creixement, però alhora també es fa una tasca d’acompanyament a les famílies.

 

Per això, ha remarcat que projectes com el que avui s’ha presentat són molt encoratjadors, ja que es vol contribuir a millorar la convivència entre pares i fills. També, davant la bona experiència, ha anunciat la voluntat de repetir l’experiència més endavant amb altres edicions, tractant més temàtiques i involucrant altres famílies.

 

El departament de Joventut, de fet, ha desenvolupat aquest projecte social adreçat als adolescents i les seves famílies per entendre millor les necessitats, el ritme i les emocions dels fills joves. En un primer estadi es va desenvolupar el SOMi (Servei Online de Mentoria per Inspirar), iniciat l’any 2021 i que s’ha dut a terme amb el psicòleg i escriptor Tomàs Navarro.

 

En el projecte del SomiLab han participat 9 pares i mares i 10 adolescents. Tots ells s’han prestat durant diverses setmanes a reflexionar sobre les relacions que tenen amb els seus respectius fills o progenitors, un procés dut a terme durant la primavera passada i que s’ha enregistrat en vídeo.

 

El resultat final és un documental on els protagonistes, a través de les seves vivències, descobreixen quines són les claus per millorar el vincle afectiu en el nucli familiar.

 

El vídeo relata, doncs, les activitats desenvolupades per l’equip educatiu del Servei de Joventut conjuntament amb el psicòleg i escriptor Tomàs Navarro, que ha guiat tot el procés per facilitar un clima de confiança per permetre tothom parlar dels seus neguits i treballar l’empatia.

 

L’experiment s’ha desenvolupat en tres sessions: la primera, amb pares i mares, en una trobada en què fan activitats per sentir-se joves i conèixer algunes de les qüestions que preocupen els adolescents; la segona, amb els mateixos joves, en què visualitzen la primera sessió i comenten experiències familiars; i la tercera, amb els pares i mares, en què analitzen les reflexions dels fills. Al final d’aquesta tercera sessió s’incorporen també els joves i tots junts reflexionen sobre les conclusions de les activitats executades.

 

Tomàs Navarrro, per la seva banda, ha insistit en la necessitat de crear espais familiars i vincles perquè els joves se sentin còmodes per tenir una comunicació fluida amb els pares. “Si no es treballen els vincles, què passa? Doncs que tenim el pitjor de la família i no pas el millor”, ha conclòs.

 

El documental complet es podrà veure a partir de demà, divendres, a través de les xarxes socials del departament de Joventut.

 

El projecte SOMi

SOMi és una plataforma que serveix tant a les famílies com als joves per obrir un canal de comunicació de qualitat a la família, crear o millorar el vincle afectiu en el nucli familiar i acompanyar, educar i guiar els adolescents.

 

A través d’aquesta plataforma s’ofereix un espai virtual amb càpsules formatives per a famílies i joves, però també amb articles, vídeos, exercicis, directes d’Instagram, activitats presencials i consultes d’informació. Tots amb el mateix contingut, però adaptat per famílies i joves que es pot consultar a: http://andorralavella.ad/joventut/somi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

sixteen − 4 =

Notícia anterior

Demanen 24 anys de presó per a un acusat d’abusos sexuals a menors al Bages

Notícia següent

Blanes inagura un Mural Solidari en homenatge als Donants de Sang

Notícies relacionades