Andorra la Vella amplia la recollida de residus porta a porta

El Comú facilita per a cada llar un paquet inicial amb bosses de colors

La recollida de residus porta a porta a Andorra la Vella s’amplia al carrer Terra Vella a partir del proper dilluns 3 d’octubre. Per facilitar l’arrencada del nou sistema, el Comú facilita per a cada llar un paquet inicial amb bosses de colors perquè els 600 veïns que viuen en aquest carrer puguin classificar convenientment les diferents fraccions de residus. La informació s’ha fet arribar a tots ells a través d’una carta que inclou un tríptic explicatiu i un imant de nevera que indica quins dies de la setmana es recull cada tipus de residu.

Es replica, doncs, en una segona zona de la parròquia, aquest sistema basat en la treta dels residus classificats a peu de carrer, davant del portal de cada veí, entre les 21 i les 23 hores: cada dia els residus sòlids urbans, tres cops per setmana els envasos (dilluns, dimecres i divendres), dues vegades el paper i el cartró (dimecres i diumenge), i un cop el vidre (els dimecres).

El Comú d’Andorra la Vella confia, tal com ha succeït a la zona del Cedre, que el nou sistema de recollida de residus s’implantarà amb èxit al carrer Terra Vella i comptarà la necessària implicació i col·laboració dels veïns. Al carrer Terra Vella s’instal·larà, a més, prop dels habitatges de lloguer per a joves de Jovial i coincidint amb la implantació del porta a porta, una nova minideixalleria per poder reciclar fora dels horaris establerts tot tipus de materials. La nova minideixalleria substituirà l’actual punt verd.

A banda de poder reciclar envasos, vidre i paper i cartró, com a totes les minideixalleries, també s’hi podran dipositar bateries, petits electrodomèstics, tòners, pintures, aerosols, olis vegetals, petits mobles, pneumàtics, piles, bombetes i fluorescents, CD i radiografies. El punt verd de reciclatge de l’aparcament del Cedre també se substituirà la setmana vinent per una nova minideixalleria.

Així doncs, Andorra la Vella comptarà en els propers dies amb sis minideixalleries, i n’haurà duplicat la xifra des del juny: a les tres situades als aparcaments del Parc Central, Valira i Meritxell, a final de juny se’n va afegir una quarta a l’aparcament de l’Estació Central, a les quals s’hi sumaran ara les de Terra Vella i del Cedre.