Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Andorra la Vella facilitarà l’aparcament als veïns de La Margineda

Avatar photo

El Comú ha acordat amb els veïns la posada en marxa d'una prova pilot: l'aparcament serà de pagament, però els veïns tindran targetes gratuïtes

Durant una reunió promoguda pel Comú d’Andorra la Vella per millorar l’estacionament, i a petició dels assistents, l’aparcament al carrer serà de pagament i es regularà per parquímetre per evitar que altres ciutadans no residents a La Margineda hi estacionin durant dies. Els veïns, però, disposaran de targetes d’estacionament gratuït.

 

La zona d’estacionament de La Margineda es regularà per parquímetre d’aquí a unes setmanes, tot i que els veïns tindran un distintiu d’estacionament gratuït de resident per cada vehicle de què disposin. L’objectiu d’aquesta prova pilot consistent en habilitar l’espai com a zona de pagament és dissuadir aquells ciutadans que no viuen a La Margineda, però que hi estacionen durant dies en tractar-se d’una zona blanca.

 

Aquesta pràctica dificulta que els veïns d’aquesta zona residencial, que té un gran dèficit d’espais d’estacionament, puguin aparcar els seus vehicles, una problemàtica de la qual el Comú és conscient i per això va promoure ahir al vespre una reunió amb els residents.

 

El Comú d’Andorra la Vella va plantejar als veïns com a una possible solució habilitar en un terreny comunal un nou aparcament de 50 places al costat del camp d’exàmens de conduir situat a l’avinguda d’Enclar, amb servei preferent per als veïns de La Margineda. Els assistents a la reunió d’ahir, una cinquantena, van preferir desestimar el projecte perquè l’accés a peu a través del camí de la Callissa podria ser dificultós.

 

Els veïns de La Margineda, doncs, rebran pròximament una comunicació per informar-los d’on podran recollir les targetes de resident en les quals constarà el número de matrícula dels vehicles, i la data d’inici de la zona de rotació.

 

Durant la trobada, liderada per la cònsol major, Conxita Marsol, també es va mostrar l’espai públic que el Comú ha començat a adequar perquè esdevingui una nova zona de repòs i passeig en un entorn natural com és la Roureda de La Margineda, des d’on es podrà contemplar el jaciment medieval.

 

Els veïns que van assistir a la reunió van aplaudir un projecte que permetrà connectar el poble de Santa Coloma amb el nou espai natural i establir un circuit cultural entre l’església romànica, el pont de La Margineda, i el castell de Sant Vicenç d’Enclar.

 

La reunió d’ahir va servir també perquè els veïns exposessin altres neguits, com la circulació de vehicles de transport escolar de grans dimensions a la zona, o l’estat d’algunes voravies.

 

El Comú s’ha compromès a trametre les demandes dels veïns en relació als busos escolars, a millorar alguns trams de voreres i a estudiar la millora del parc infantil amb la inclusió d’algun nou joc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La comunitat gitana en peu de guerra al Parlament, acusen a TV3 de racisme

Notícia següent

Requisen senyals falsificats d’àrea privada de caça a l’Ametlla de Mar

Notícies relacionades