Andorra la Vella posa en marxa el Bici Lab

S'ha inaugurat aquesta tarda amb una gran festa

El Bici Lab Andorra ja és una realitat. El centre interactiu de la bicicleta, situat a l’edifici comunal de Prat de la Creu 70, s’ha inaugurat aquesta tarda amb una gran festa al voltant del món de la bicicleta. L’estrena del nou espai, amb 1.700 metres quadrats i que alberga una de les col·leccions de bicicletes històriques més destacades del món cedida per la família Riberaygua, ha comptat amb una nodrida representació institucional.

A l’acte hi han estat presents, entre d’altres, el cap de Govern, Xavier Espot; la síndica general, Roser Suñé, i la corporació comunal, a més de la família Riberaygua i un amplíssim espectre de representants de l’àmbit ciclista del país (entitats, professionals del ciclisme i empreses).

La cònsol major, Conxita Marsol, ha agraït en el seu discurs la donació desinteressada de la família Riberaygua, ara fa quatre anys, que ha fet possible que la instal·lació museística més gran del país sigui des d’avui una realitat i ha explicat que si bé la col·lecció està integrada per 300 peces, els visitants del Bici Lab podran contemplar-ne gairebé un centenar, les que estan exposades i que aniran variant.

L’equipament, ha afegit, també es basteix com a complement d’una realitat ciclista creixent al país. En aquest sentit, ha remarcat que Andorra és territori ciclista, tant per les proves de renom internacional que ha albergat com per l’important volum de professionals d’arreu del món que hi venen, tant per entrenar com per viure-hi.

A tot plegat, ha conclòs Conxita Marsol, se li afegeix el teixit econòmic que s’ha desenvolupat amb els anys al voltant de la bicicleta, amb botigues especialitzades, fabricants i bike parcs, que se sumen al col·lectiu associatiu i clubs que promouen les diferents disciplines. “El Bici Lab Andorra neix com a complement de tota aquesta realitat ciclista que hi ha al país i s’erigeix, també, en un nou atractiu turístic i cultural que complementa l’àmplia oferta de la parròqui i el país”, ha conclòs la cònsol major.