Andorra incrementarà un 3,2% el salari mínim interprofessional per al 2022

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el Decret de fixació del salari mínim interprofessional per a l’any 2022.

Així, i seguint la línia endegada durant tota la legislatura, l’Executiu ha decidit incrementar el salari mínim horari interprofessional un 3,2% en relació al salari mínim vigent i situant-lo en 6,68 euros/hora a partir de l’1 de gener del 2022. El nou increment del salari suposa una retribució mensual de 1.157,87 euros per a l’any que ve.

La decisió, tal com ha explicat el ministre Gallardo, respon a la voluntat de seguir fent passo per assolir l’objectiu d’anar equiparant progressivament el salari mínim al cost real de la vida i amb la voluntat d’avançar en la recomanació del Consell d’Europa de situar el salari mínim al 60% del salari mitjà.

El titular de Presidència, Economia i Empresa ha recordat que aquest decret s’inclou en el paquet de mesures impulsat pel Govern amb el Projecte de llei de mesures de protecció i de flexibilització del mercat d’arrendament d’habitatge, de les condicions essencials dels habitatges de preu assequible i de millora del poder adquisitiu.

Gallardo ha recordat que aquest seguit de mesures també recull un increment a partir del gener del 2022 de fins al 3,2% de les pensions de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) que tinguin un import brut inferior al salari mínim interprofessional.