Andorra i Espanya negocien un conveni per aprofitar sinergies en serveis sanitaris

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El ministre de Salut d’Andorra, Joan Martinez Benazet, ha assegurat aquest divendres que negocien amb el Govern central un conveni per aprofitar sinergies en serveis sanitaris que, des del seu punt de vista, donarà un marc legal per poder ampliar el conveni territorial amb la comarca de l’Alt Urgell (Lleida) “i tenir més recursos”.

Ho ha dit a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (Lleida), on s’ha reunit amb el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, i l’alcalde del municipi, Jordi Fàbrega, per abordar l’ampliació del conveni de salut que mantenen amb Catalunya.

“Sempre he dit que les malalties no tenen fronteres. Nosaltres tenim una estructura potent a Andorra i la sort de treballar en xarxa amb les estructures potents que hi ha a Catalunya”, ha afirmat Benazet.

El ministre ha assenyalat que el conveni contempla punts assistencials i d’investigació i aspectes lligats a vigilància intensiva i a estructures del pla de salut, a més de la previsió de compartir dades epidemiològiques i prendre decisions conjuntes.

Argimon ha destacat que es continuarà tractant aquesta qüestió en la reunió bilateral entre els executius d’Andorra i de la Generalitat dimarts que ve per contribuir al fet que “la ciutadania tingui la millor assistència en l’entorn més confortable i saludable”.