Andorra i Espanya celebren la Comissió Mixta d’Educació a Madrid

S’ha aprofundit sobre els projectes pedagògics comuns als tres sistemes educatius, les infraestructures escolars al sistema educatiu espanyol i les proves DELE

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el secretari d’Estat d’Educació d’Espanya, Alejandro Tiana, han presidit aquest dimarts la Comissió Mixta Hispanoandorrana en matèria educativa, que s’ha celebrat presencialment a Madrid. Aquesta comissió es reuneix una vegada a l’any de forma alternada a Andorra i a Espanya.

Durant la primera part de la trobada s’ha aprofundit sobre els projectes pedagògics comuns als tres sistemes educatius, les infraestructures escolars al sistema educatiu espanyol i les proves DELE (Diploma de Español Lengua Extranjera del Instituto Cervantes). També s’ha abordat la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, així com les mesures dutes a terme durant aquest curs escolar 2021-22 per fer-hi front.

Vilarrubla i Tiana han acordat, d’altra banda, constituir un grup de treball bilateral que permeti elaborar un conveni de reconeixements i d’homologacions de les titulacions, tant d’ensenyament superior com de formació professional, expedides a ambdós països.

A la trobada d’enguany han assistit per part andorrana la ministra Ester Vilarrubla; el director del Departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals, Josep Areny; la directora del Departament d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans, Marie Pagès i el director del Departament de Formació Professional, Formació al Llarg de la Vida i Innovació Tecnològica, Xavier Campuzano.

Per part espanyola, la delegació l’ha encapçalat el secretari d’Estat d’Educació, Alejandro Tiana, i l’han acompanyat l’ambaixador espanyol a Andorra, Ángel Ros; el director general de planificació i gestió educativa, José Manuel Bar; el subdirector general de cooperació internacional i promoció exterior educativa, Andrés Contreras; la consellera d’Educació d’Espanya a Andorra, Yolanda Varela i la cap d’àrea d’Ordenació i Innovació de la Formació Professional, Mª Ángeles Martínez.

Reunió bilateral entre les dues ministres

Posteriorment, la ministra Ester Vilarrubla s’ha trobat en una reunió bilateral amb la seva homòloga, la ministra Pilar Alegria, titular d’Educació i Formació Professional. Durant la reunió, ambdues ministres han posat de manifest les excel·lents relacions existents i han agraït l’esforç dels docents i de tot el personal educatiu per mantenir obertes totes les escoles, garantint així la presencialitat dels alumnes als centres escolars i intentant reduir al mínim l’impacte ocasionat per la pandèmia.