Andorra detecta 4 casos de tuberculosi durant el 2022

Avatar photo

El Principat situa la seva taxa d’incidència anual d’aquesta malaltia en 1,22 per  cada 100.000 habitants

El 24 de març se celebra el Dia mundial de la tuberculosi. El lema d’enguany de  l’Organització Mundial de la Salut (OMS) és “Sí, podem posar fi a la tuberculosi!”, i  posa en relleu que, a causa de la pandèmia de COVID-19, algun dels avenços  assolits en la darrera dècada per lluitar contra aquesta afectació s’han revertit, pel  que cal seguir invertint per garantir l’accés als serveis essencials de prevenció.  

La campanya conjunta de l’OMS també demana evitar l’estigma de les persones  amb tuberculosi i desmitificar algunes creences que discriminen els afectats,  recordant que la tuberculosi té cura i que cal contactar amb el metge referent si es  tenen símptomes com la tos, la febre o pèrdua de pes, si s’és contacte estret d’un  cas de tuberculosi –per tal de dur a terme un tractament preventiu– o si es pertany  a un grup d’alt risc.  

Coincidint amb l’efemèride internacional, el ministeri de Salut fa públic aquest  divendres les dades relatives al Programa de prevenció i control d’aquesta malaltia  infecciosa durant el 2022. Les dades mostren que al llarg de l’any passat es van  detectar a Andorra quatre sospites de tuberculosi, totes elles confirmades  posteriorment. D’aquestes, 1 correspon a un resident al país i 3 es van identificar al  Servei d’Immigració.  

El Principat situa la seva taxa d’incidència anual d’aquesta malaltia en 1,22 per  cada 100.000 habitants. Pel que fa a l’històric dels últims 25 anys, el total de  sospites ha estat de 218, de les quals 193 es van confirmar posteriorment –146  residents al país–. La taxa d’incidència se situa, el darrer quinquenni, en 2,8, pel  que continua essent molt baixa.  

Trobareu més informació a www.salut.ad/temes-de-salut/tuberculosi

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty − 5 =

Notícia anterior

Sant Cugat i Som Mobilitat activen un servei de lloguer de cotxe elèctric compartit

Notícia següent

El Centre de Formació Pràctica de Manresa inicia les obres d’ampliació

Notícies relacionades