Andorra destina 750.000 euros a subvencionar la compra de vehicles elèctrics

El Pla Engega atorga 115 ajuts a la compra i 82 al desballestament d'automòbils

El Govern d’Andorra, mitjançant el Pla Engega –pla de renovació del parc automobilístic–, ha destinat 750.000 euros a subvencionar la compra de vehicles elèctrics.

Amb el pla d’aquest 2021 s’han atorgat 115 ajuts per a la compra de vehicles de mobilitat elèctrica, segons el balanç del Pla Engega, del qual ha informat aquest dijous l’executiu en un comunicat.

El programa subvenciona la compra d’aquest tipus de vehicle, bé siguin turismes, motocicletes o furgonetes, i també el desballestament de vehicles.

Els 115 ajuts es concreten en 65 turismes elèctrics purs, 34 híbrids endollables de gasolina, 15 motocicletes elèctriques pures i una furgoneta elèctrica pura.

El Govern d’Andorra ha detallat que amb el programa del 2020, “marcat per la pandèmia de la covid-19, es van atorgar 76 ajuts en total per al mateix concepte”.

Quant als ajuts per desballestar els vehicles, aquest 2021 se n’han atorgat un total de 82 –75 per a turismes i 7 per a furgonetes–, 28 dels quals estaven associats a la compra d’un vehicle de mobilitat elèctrica o eficient energèticament.

CAP A UNA MOBILITAT SOSTENIBLE

El secretari d’estat d’Economia, Eric Bartolomé, ha apuntat que el pla mostra l’aposta de l’executiu per la promoció de la mobilitat sostenible, la millora de l’eficiència energètica i la seguretat del parc automobilístic nacional.

En aquest sentit, ha destacat que durant els sis anys que fa que es desenvolupa el Pla Engega, s’ha atorgat una mitjana del 90% del pressupost previst anualment, i això “demostra que la societat evoluciona cap a una mobilitat més sostenible”.

Al seu torn, el director del Departament d’Empresa, Comerç, Desenvolupament Industrial i Transport, Josep Pujol, ha indicat que la voluntat és mantenir el pla per al 2022 “aplicant alguns canvis o modificacions si cal” per continuar potenciant la renovació del parc automobilístic.