Dimarts, 28 de maig de 2024
És notícia

Andorra s’adherirà als Convenis de Viena per facilitar el reconeixement dels permisos de conduir

Avatar photo
Facilitarà el desplaçament dels turistes andorrans a l’hora de moure’s pels països signataris del conveni

El Consell de Ministres ha validat aquest dimecres, a proposta de la ministra d’Afers Exteriors, Imma  Tor, l’adhesió d’Andorra als Convenis de Viena sobre circulació i sobre senyalització viària. L’objectiu  del primer conveni és obrir la porta i facilitar un reconeixement generalitzat dels permisos de conduir entre els estats signataris, especialment permetrà que els països membres del Conveni reconeguin el  permís de conduir andorrà i el permís internacional andorrà.

És a dir, que facilitarà el desplaçament  dels turistes andorrans a l’hora de moure’s pels països signataris del conveni. Actualment són part del  Conveni de Viena sobre la circulació viària 89 Estats, entre els quals els països nòrdics, alguns  africans i alguns asiàtics. 

Així, l’adhesió d’Andorra al Conveni de Viena s’inscriu dins de les prioritats del Govern de facilitar  l’obtenció del reconeixement dels permisos de conduir andorrans que, en el cas que s’acabi aprovant i  entrant en vigor l’Acord d’Associació amb la Unió Europea, permetrà, a més, l’homologació automàtica  d’aquests permisos en els 27 estats membres de la UE. És a dir, que permetrà als andorrans que viuen  a l’estranger poder homologar el permís andorrà sense haver de tronar a passar les proves per obtenir  el carnet.

L’adhesió s’ha plantejat perquè amb l’augment de la demanda dels permisos de conduir  internacionals, sorgeix la situació en la qual, si bé la majoria dels països reconeixen el permís nacional  i internacional andorrà, n’hi ha d’altres que no el reconeixen, generant dificultats pels andorrans que  circulen internacionalment, fins i tot amb el seu propi vehicle amb matrícula andorrana.

Així mateix, el Govern també ha validat l’adhesió al Conveni de Viena sobre la senyalització viària. En  aquest cas, és un tractat multilateral dissenyat per augmentar la seguretat en la carretera i ajudar al  trànsit viari internacional homogeneïtzant el sistema de senyalització utilitzat internacionalment. En  aquest sentit, s’estableixen un conjunt de senyals viaris aprovats comunament i que el dia d’avui  Andorra ja té en compte.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Biblioteca Central d’Igualada celebra 25 anys amb un programa d’activitats

Notícia següent

Pedro Sánchez cancel·la la seva agenda i es planteja dimitir

Notícies relacionades