Andorra comença a administrar la tercera dosi als més vulnerables

El 67,3% de la població andorrana ja ha rebut les dues dosis de la vacuna

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Andorra ha començat a administrar una tercera dosi de la vacuna de covid-19 als col·lectius més vulnerables: residents de centres sociosanitaris i persones que reben diàlisi, trasplantats o immunodeprimits.

Es tracta d’una dosi de reforç per a aquells que no han passat la malaltia i que ja han rebut les dues dosis preceptives, segons ha explicat en roda de premsa la secretària d’estat de Salut, Helena Mas.

Són entre 170 i 200 persones les que es calcula que rebran aquesta tercera dosi, i se’ls administrarà la vacuna “que es tingui a disposició”, que ara mateix són d’Oxford/AstraZeneca i de Moderna.

Mas ha recordat que als centres sociosanitaris es va administrar la vacuna de la farmacèutica Pfizer, tant en primera com en segona dosi, per la qual cosa ara s’administrarà la vacuna d’una altra farmacèutica.

En aquest punt, ha valorat que la vacunació mixta ja s’ha provat en altres territoris sense que s’hagin reportat incompatibilitats ni altres possibles problemàtiques.

De moment es descarta ampliar l’administració de la tercera dosi a altres col·lectius o a la població en general.

EL 30% DE LA POBLACIÓ D’ENTRE 12 I 15 ANYS

El pròxim 9 de setembre es començarà a vacunar els 801 joves d’entre 12 i 15 anys que s’han inscrit per rebre el fàrmac, ha explicat la secretària d’estat de Salut, la qual cosa significa un 30% de la població d’aquesta franja d’edat.

Quant a la població a partir dels 16 anys, un 76,2% (50.924 persones) ha rebut una primera dosi de la vacuna de covid-19 i un 67,3% (44.992 persones) tenen la pauta completa amb dues dosis.

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha valorat que es tracta de percentatges “bastant elevats”, tot i que l’executiu continuarà insistint perquè la població que encara no s’ha vacunat ho faci.

En aquest sentit, Jover ha afirmat que la vacuna “és útil” i Mas ha assegurat que es disposa de les dosis suficients per vacunar tothom qui ho vulgui.

La d’aquest dimecres ha estat la primera roda de premsa del Govern que ha comptat amb la presència dels mitjans de comunicació des que es va declarar la pandèmia el març del 2020.