Andorra assisteix a l’obertura del fòrum d’Alt Nivell Polític del Consell Econòmic i Social

Es preveu que avui dijous, 14 de juliol, la ministra Ubach presenti el Segon Informe Nacional Voluntari d'Andorra sobre la implementació de l'Agenda 2030

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, desplaçada als Estats Units amb motiu de la participació de la delegació andorrana al Fòrum d’Alt Nivell Polític del Consell Econòmic i Social (ECOSOC) de les Nacions Unides, ha assistit a l’obertura d’aquest del segment ministerial així com a les revisions nacionals voluntàries dels diferents països que participen en aquest fòrum. Es preveu que el pròxim dijous, 14 de juliol, la ministra Ubach presenti el Segon Informe Nacional Voluntari d’Andorra sobre la implementació de l’Agenda 2030.

Durant la jornada de treball d’ahir la ministra s’ha reunit amb Hanifa Mezoui, representant de l’Associació Internacional de Consells Econòmics i Socials i Institucions Similars (AICESIS) a la seu de les Nacions Unides. L’AICESIS agrupa Consells Econòmics i Socials de 72 països i organitza regularment reunions en les quals els seus membres analitzen qüestions socioeconòmiques d’interès mundial, des del punt de vista dels agents socials i de la societat civil.

Maria Ubach ha tingut l’ocasió de reunir-se amb el director executiu adjunt d’UNICEF, Omar Abdi, amb el qual ha tractat la cooperació d’Andorra amb aquest organisme internacional i ha explorat noves vies de col·laboració per als projectes que s’estan desenvolupant. La ministra també s’ha trobat amb la representant especial del secretaria general sobre violència envers els infants, Najat Maalla M’jid, a la qual ha refermat el compromís d’Andorra amb les polítiques de protecció de la infància.

Pel que fa a reunions d’àmbit bilateral, la ministra d’Afers Exteriors ha tractat aspectes de la cooperació bilateral amb la viceministra de la República del Salvador, Adriana Mira. Es preveu que durant les pròximes hores es pugui trobar amb la secretària d’Estat de cooperació espanyola així com amb el ministre d’Estat del Ministeri d’Afers Exteriors de Bangladesh.

La mostra “Andorra al natural” s’exposa a la seu de les Nacions Unides a Nova York

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha inaugurat l’exposició organitzada per la Missió Permanent a la seu de les Nacions Unides “Andorra al natural”. Una mostra de fotografies de la fauna i l’entorn natural del fotògraf Jaime Rojo produïda per National Geographic amb la col·laboració d’Andorra Turisme. L’acte comptarà amb l’actuació de la formació musical andorrana “Odara Trio”.

El recull d’imatges es podrà veure en un dels espais d’exposició de la seu de les Nacions Unides durant la celebració del Fòrum de l’ECOSOC, fins al pròxim dilluns 18 de juliol.