Confirmat: Andorra apujarà el preu del tabac

A proposta del ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover

El Govern ha aprovat aquest dimarts, a proposta del ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, el Projecte de llei de modificació de la tarifa general de taxes sobre el consum per tal de recollir els nous tipus de gravamen de les taxes aplicables al tabac. D’aquesta manera, és previsible que s’apujarà el preu del tabac. Amb la voluntat de continuar mantenint la  transparència en les relacions comercials internacionals i de revisar i ajustar els tipus de gravamen al tabac de manera progressiva, el Govern ha acordat un increment en les taxes del 6%.

Donat que l’existència d’un diferencial de preus molt important amb els països veïns pot fer augmentar el tràfic il·lícit de tabac, habitualment s’augmenta el preu del tabac quan hi ha una pujada a Espanya i França. Darrerament, malgrat que Espanya no ha modificat els seus preus, França sí que ha fet increments molt significatius, exagerant així els diferencials existents respecte a Andorra.

El Projecte de llei, com és habitual quan es tracta de taxes d’aquest tipus, s’ha entrat aquest dimarts a tràmit parlamentari per extrema urgència i necessitat, pel que es preveu que el Consell General el pugui votar aquest mateix dijous.