Andorra aportarà 133.000 euros a quatre projectes de cooperació internacional

Creu Roja, Unicef, el Fons sobre l'esclavitud i el Programa Mundial d'Aliments, els beneficiaris

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Govern d’Andorra ha aprovat contribuir a quatre projectes de cooperació humanitària internacional amb un import total de 133.000 euros, segons ha informat mitjançant un comunicat de premsa aquest dilluns.

Les aportacions es faran a favor del Comitè Internacional de la Creu Roja, del Programa Mundial d’Aliments, d’Unicef –a través del Comitè Nacional d’Andorra– i del Fons de les Nacions Unides sobre les formes modernes d’esclavitud.

Al Comitè Internacional de la Creu Roja s’aportaran 55.000 euros “per respondre a diverses situacions d’emergència humanitàries”, per la qual cosa l’import es repartirà en tres eixos d’acció.

25.000 euros aniran a la protecció i atenció a les víctimes de violències sexuals en conflictes armats, 15.000 serviran per a les activitats al Iemen i 15.000 més per a les accions a l’Afganistan.

Per a l’Unicef s’ha autoritzat una contribució de 40.000 euros per a un programa per millorar el desenvolupament de la primera infància a Zàmbia, un projecte que preveu la creació d’un nou Centre Insaka a Chongwe.

Aquest centre, a 42 quilòmetres de la capital de Zàmbia –Lusaka–, promourà bones pràctiques de criança en termes de nutrició, salut, cura receptiva i aprenentatge a través del joc juntament amb l’alfabetització d’adults.

De la mateixa manera s’ha aprovat una aportació de 20.000 euros al Fons de les Nacions Unides sobre les formes modernes d’esclavitud, que respon a les necessitats de nens, dones i homes als quals se’ls ha negat els drets més bàsics i han patit formes d’esclavitud.

Aquest fons també aporta a aquestes víctimes assistència psicològica, mèdica, jurídica, social i humanitària.

Finalment, també s’ha aprovat una partida de 18.000 euros per a una contribució voluntària en favor del Programa Mundial d’Aliments (PAM) per als camps de refugiats saharauis a Algèria.