Andorra acollirà una competició massiva d’e-Sports a la primavera

El Principat esdevé seu oficial d'Esports City League

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Andorra Business i Encom, la companyia gestora de la marca DreamHack a Espanya, han signat aquest divendres un conveni que converteix el Principat en seu oficial d’Esports City League, la competició ‘amateur’ d’e-Sports més important entre ciutats i que organitzarà a la primavera un esdeveniment al país.

Segons ha informat Andorra Business en un comunicat, l’acord servirà perquè les dues parts treballin en el disseny d’un escenari que integri els principals agents de la indústria i estigui alineat amb els objectius estratègics del país a l’hora d’executar les línies operatives de la llei d’e-Sports andorrana.

 

El conveni l’han signat el ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d’Andorra Businesss, Jordi Gallardo, i el CEO d’Encom, Arturo Castelló, en el marc de DreamHack València.

Les finals de l’Esports City League tenen lloc en els esdeveniments de DreamHack, que congreguen milers de persones, la qual cosa suposa una plataforma de dinamització que a curt i mitjà termini activarà les relacions d’Andorra amb empreses i institucions de la indústria dels videojocs.

Un dels primers esdeveniments que s’organitzaran a la primavera al Principat serà l’e-Sports City Fest Andorra, una de les competicions d’aquesta lliga, en la qual s’espera l’assistència de més de 6.000 persones.

 

En paral·lel, l’acord inclou una part educativa, d’atracció d’empreses i missions indirectes amb els membres del grup DreamHack, present a països com Alemanya, Canadà, Estats Units, Austràlia, Japó, Suècia, França, Dinamarca, Corea del Sud, Portugal i Espanya.

Gallardo, que ha aprofitat per presentar la feina del país en aquest sector i de les oportunitats d’inversió, ha destacat que l’acord és “un pas més” en l’estratègia nacional de promoció dels e-Sports a Andorra.

En aquest sentit, ha explicat que treballen en el desenvolupament de l’àmbit econòmic, empresarial, competitiu, educatiu i social, i que per assolir el seu objectiu també elaboren polítiques, estructures i projectes per involucrar tots els actors de la cadena de valor, tant nacionals com internacionals.

 

El ministre també ha apostat per posicionar Andorra “com una de les capitals europees dels esports” amb capacitat per atreure el país grans competicions, empreses i seguidors i esdevenir una destinació de referència per desenvolupar negocis d’aquest sector.

Per la seva banda, Arturo Castelló ha celebrat l’acord amb Andorra Business i ha dit que l’aposta de l’executiu per impulsar la indústria dels e-Sports és clara: “Ens enorgulleix formar part d’aquest projecte” aportant el coneixement i l’experiència de la companyia, ha ressaltat.

Segons ha manifestat, el seu objectiu és impulsar el posicionament d’Andorra com un “referent mundial del sector del gaming i els e-Sports” a través d’un pla executiu del qual formen part empreses, professionals i institucions.

Andorra ha esdevingut recentment el segon país d’Europa i el cinquè al món a aprovar una llei que regularà el sector dels esports electrònics, i el primer a aprovar el desenvolupament d’un pla estratègic.