Andbank renova l’acord de patrocini amb el Comitè Olímpic Andorrà

El COA confia a poder obtenir algun diploma olímpic en els Jocs d'Hivern

Andbank ha renovat l’acord de patrocini del Comitè Olímpic Andorrà (COA) per a un període de quatre anys, segons han explicat el president del COA, Jaume Martí, i el vice-director general de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes, aquest dimarts en una roda de premsa.

Cabanes ha recordat que l’entitat bancària és patrocinador oficial del COA des del 2004 i el “fruit és gratificant com a país i com a banc”.

Ha afegit que la trajectòria és positiva i que els esportistes han anat deixant els seus “colors ben alt”, a més de cada vegada tenir-ne més en un alt nivell.

De la seva banda, el president del COA ha agraït l’esforç financer d’Andbank que els “ajuda molt” i que, entre altres coses, servirà per organitzar amb garanties els Jocs dels Petits Estats d’Europa del 2025.

Martí ha assegurat que es tracta de l’esdeveniment més important que el COA té fins al 2025 i que serveix d’estímul per als joves esportistes, ja que “crea ambient i emulació esportiva”.

JOCS OLÍMPICS

En relació amb els pròxims Jocs Olímpics d’Hivern, el president del COA ha recordat que hi ha sis esportistes que han aconseguit la qualificació per participar-hi, tot i que dependrà de la Federació Andorrana d’Esquí decidir quins hi aniran finalment.

Martí ha valorat que hi ha fins a cinc esportistes que podrien aconseguir un diploma olímpic, tant en esquí alpí com en ‘boardercross’ i esquí de fons, i això “seria perfecte”.

El president del COA també s’ha referit a les beques que s’han sol·licitat per preparar els Jocs de París 2024, per a les quals encara s’està pendent de la resposta del Comitè Olímpic Internacional.

Martí confia a poder rebre les sis que han demanat per a Nahuel Carabaña i Pol Moya en atletisme, Mònica Dòria en piragüisme, Nàdia Tudó i Tomás Lomero en natació i Vicky Jiménez en tennis.