Andbank ajudarà a una major distribució de carn d’Andorra a les escoles

L'entitat ha signat un conveni de col·laboració amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d’Andorra

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders  d’Andorra, Silvia Calvó, i el sots director d’Andbank, Josep Maria Cabanes, han signat aquest dilluns al matí un acord de col·laboració per a l’impuls i distribució de Carn d’Andorra als centres escolars del país.

 

La voluntat de la iniciativa és poder estimular i incentivar l’actual distribució de carn a les escoles per arribar a més centres, als quals se’ls distribueix un cop al mes aquest tipus de carn per perquè tots els alumnes en puguin menjar.

 

D’aquesta manera, l’acord de col·laboració estipula una aportació econòmica per part d’Andbank de 15.000 euros amb la voluntat que la quota que paguen les famílies no es vegi incrementada i la Carn d’Andorra pugui també arribar a més centres escolars.

 

Tal com ha destacat la ministra, l’acord de col·laboració permet donar compliment a la Llei d’Economia circular que estipula la necessitat de distribuir productes de proximitat a les escoles del país.

 

A més, també “divulguem la importància de la ramaderia andorrana i la qualitat dels seus productes provinents d’una ramaderia extensiva, sostenible i tradicional que contribueix a la conservació de les muntanyes i els fons de vall, tenint cura de la biodiversitat, minimitzant riscos naturals”.

 

Per la seva banda, Cabanes s’ha mostrat molt satisfet per l’assoliment de l’acord que permet ampliar el projecte de Ramaders d’Andorra a més centres escolars. “Volem que els nostres infants coneguin el projecte, el tastin i també ho puguin explicar a casa quan arribin de l’escola”, ha explicat. La posada en funcionament del present conveni és d’aplicació a partir del desembre d’enguany.