Andbank comença a comercialitzar a Andorra el fons Atalaya

Preveu la compra d'hotels de costa a les illes Balears, les Canàries i la Costa del Sol

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Andbank ha començat la comercialització a Andorra del fons de capital risc Atalaya, segons ha informat en un comunicat aquest dilluns.

El fons Atalaya està estructurat i gestionat per Navis Capital Desarrollo, i preveu invertir en hotels de costa situats “a les principals zones de platja de la costa espanyola”.

Aquest vehicle d’inversió tindrà un volum objectiu d’entre 150 i 200 milions d’euros, apalancament inclòs, i pretén comprar entre sis i deu hotels mitjans, d’aproximadament 150 habitacions.

Els hotels a comprar estaran situats fonamentalment a les illes Balears, les Canàries i la Costa del Sol (Màlaga), “destinacions habituals tant del turisme de sol i platja nacional com europeu”, ha destacat Andbank.

Amb l’objectiu de proporcionar més protecció a la inversió, el vehicle té previst adquirir tant el negoci hoteler com els immobles.

El grup empresarial de propietat 100% familiar THB Hotels, especialitzat en la gestió d’hotels de costa des de fa 30 anys i actualment amb una cartera de 16 hotels en gestió, serà l’operador preferent dels actius adquirits pel fons Atalaya.

FONS A 6 ANYS I TIR PRÒXIMA AL 15%

La previsió de durada del fons és de sis anys i la taxa interna de retorn (TIR) objectiva és pròxima al 15%, ha destacat el grup bancari andorrà en el mateix comunicat.

El director de producte d’Andbank Andorra, Paras Bhagtani, creu “en una ferma recuperació del sector turístic després de la pandèmia” i ha sostingut que Espanya continuarà sent un referent en aquest sector, en les seves paraules.

“Volem oferir als nostres clients l’oportunitat de poder invertir i diversificar les seves carteres amb aquest tipus de productes d’economia real”, ha afegit Bhagtani.

Per la seva banda, el soci de la gestora Navis Capital Desarrollo, Stephan Koen, ha considerat la inversió a Atalaya com una oportunitat per a l’inversor per l’obtenció d’un “retorn atractiu sobre una inversió en el sector hoteler i amb un subjacent immobiliari que ofereix una protecció addicional a l’inversor”.

El fons de capital de risc Atalaya, registrat en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), s’adreça a grans patrimonis i clients de banca privada i requereix un ‘tiquet’ mínim d’inversió de 250.000 euros.