El grup Andbank tanca 2021 amb un benefici de 27 milions

L'entitat bancària creix un 20,5% en volum de negoci

El grup Andbank, especialitzat en banca privada, va tancar el 2021 amb un benefici de 27 milions d’euros, ha informat aquest divendres en un comunicat.

Aquest benefici s’aconsegueix “a pesar” de les inversions realitzades en valor futur, entre les quals el grup destaca la integració de Degroof Petercam Spain, el desenvolupament i impuls del neobanco MyInvestor o l’ampliació de la plantilla de banquers en totes les places en les quals opera.

El grup “va batre el rècord de creixement de la seva història” sumant 5.580 milions d’euros en volum de negoci –5.013 milions són actius sota gestió i altres 567 milions en inversió creditícia–, que va créixer un 20,5%, arribant als 32.700 milions d’euros.

El total de volum d’actius sota gestió va ascendir a 30.280 milions d’euros, un 19,8% més, i el total d’inversió creditícia a 2.507 milions d’euros.

El grup explica la seva “bona evolució” per l’increment de posicions dels clients en places on Andbank és present -amb especial rellevància d’Espanya, Luxemburg i Mònaco–, la incorporació de talent -prop de 20 banquers–, i la revaloració de les carteres -amb una mitjana pròxima al 6%.

“PRIMERA ENTITAT ESTRANGERA”

El president de Andbank, Manel Cerqueda, ha assenyalat que són un grup diversificat, de més de 30.000 milions d’actius sota gestió, que en deu anys s’han convertit en la “primera entitat estrangera de banca privada a Espanya“.

Andbank va culminar l’any passat el seu pla estratègic 2018-2021 coincidint amb la celebració del seu 90 aniversari i afronta el nou pla 2022-2024 “amb l’objectiu de posar en valor la seva aposta internacional, créixer a Andorra i aprofitar la disrupció financera a través de la seva neobanco MyInvestor i la seva gestora de capital de risc Actyus”.

Segons el ceo del grup Andbank, Carlos Aso, encaren un nou pla estratègic 2022-2024 “orientat a maximitzar la generació de valor” als seus accionistes”.

SOLVÈNCIA I LIQUIDITAT

Segons el banc, els principals indicadors de rendibilitat del grup “confirmen la robustesa” del seu model de negoci, amb un ROE del 4,71% i un GIRI (rendibilitat sobre el patrimoni tangible) d’un 11,66%.

Així mateix, en 2021 l’entitat va continuar amb una gestió eficient que li va permetre arribar als 586 milions d’euros de recursos propis i situar les seves ràtios de solvència i liquiditat per sobre dels paràmetres exigits pels acords de Basilea III i per sobre de la mitjana europea.

Concretament, la ràtio de solvència TIER1 es va situar en un 17,17% consolidat i un 29,99% a Andorra; la ràtio de liquiditat LCR es va mantenir per sobre del coeficient de cobertura de liquiditat mínim amb un 189,50%; i la ràtio de morositat va disminuir fins al 1,98%.

PRESÈNCIA INTERNACIONAL

El grup Andbank té presència en 11 països, amb cinc gestores de fons, sis companyies de advisory i wealth management, quatre signatures de brókeres i cinc llicències bancàries a Andorra, Espanya, Luxemburg, Mònaco i el Brasil.

L’àrea internacional va representar el 86% del total d’actius gestionats, detalla la nota de premsa emesa pel grup Andbank aquest divendres.

La diversificació a nivell mundial és un dels eixos de creixement i una de les raons per les quals Fitch va confirmar l’any passat la qualificació creditícia de Andbank a llarg termini en BBB.

Durant el 2021 es van promoure la inversió en deute, infraestructures o en projectes immobiliaris, aconseguint prop de 1.100 milions d’euros d’inversió en aquesta tipologia de productes.