Diumenge, 16 de febrer de 2025
És notícia

Alerta sanitària a Andorra per uns formatges que poden provocar diarrea, vòmits i dolor abdominal

Avatar photo
El ministeri de Salut ha demanat la seva retirada immediata dels comerços i vigilar els possibles símptomes de persones que ja els hagin consumit

El ministeri de Salut, mitjançant l’àrea de Seguretat Alimentària i Entorn (ASAiE), ha rebut una alerta alimentària a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea (RASFF) en referència a la possible presència d’Escherichia coli productor de toxina Shiga (STEC) en formatge de llet no pasteuritzada provinent de França.

Els productes afectats són les peces de formatge Morbier AOP 45 JOURS de la marca Jean Perrin, amb GTIN 3324440316918 i 3324440317717 i data de caducitat entre el 8 de gener del 2025 i el 14 de març del 2025. Aquests formatges han estat comercialitzats entre el 21 de novembre de 2024 i el 16 de gener de 2025.

Com a mesura de precaució, Salut ha requerit als establiments que comercialitzen aquest producte la seva retirada immediata. A més, el ministeri recomana a totes les persones que hagin adquirit formatge Morbier de llet crua amb aquestes dates de caducitat que s’abstinguin de consumir-lo i el retornin al punt de venda.

Escherichia productor de toxina Shiga (STEC) pot provocar diarrea (de vegades sanguinolenta), dolor abdominal i vòmits, acompanyats o no de febre, en la setmana següent al consum de productes contaminats. Per aquest motiu, les persones que hagin consumit els productes esmentats anteriorment i que presentin aquests símptomes han de consultar el seu professional mèdic referent, el servei de permanències mèdiques o el servei d’urgències, informant d’aquest consum així com del lloc i de la data de compra. Si no apareixen símptomes en els 15 dies posteriors al consum dels productes en qüestió, no és necessari consultar un professional mèdic.

Un dels formatges afectats per l'alerta sanitària per Escherichia coli en formatges francesos

Un dels formatges afectats per l'alerta sanitària per Escherichia coli en formatges francesos

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
zona_artistica_Granollers

Granollers estrena la Zona Jove Musical

Notícia següent
camina-cambrils-rutes-saludables

Cambrils obre les portes amb vuit rutes de turisme saludable

Notícies relacionades