Afers Socials concerta 40 places de centre dia amb la Creu Roja Andorrana

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i el president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, han signat aquest dilluns a la tarda un conveni per a la concertació de places de centre dia per a persones grans en situació de dependència d’un grau d’entre 1 i 5.

Així doncs, a través del conveni, el Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat concerta un total de 40 places en dos centres de dia gestionats per la Creu Roja Andorrana: 32 places al centre d’Andorra la Vella i 8 més al centre de Sant Julià de Lòria, que es preveu que obrin properament. D’aquesta manera, s’assolirien 81 places concertades, tenint en compte les 41 places que el Govern ja té concertades al país.

Es poden beneficiar de la concertació de places que fan l’objecte d’aquest conveni, les persones que puguin acreditar un grau de dependència d’entre 1 a 5 (lleu, moderada, greu, molt greu i total, respectivament), en els termes establerts en el Reglament de regulació de la Comissió de Valoració Sociosanitària (COVASS).

Així doncs, l’accés a les places concertades es vehiculen a través de l’Àrea de Serveis Sociosanitaris, adscrita a Afers Socials, un cop la COVASS hagi fet la valoració oportuna de les persones grans concernides, hagi elaborat la proposta d’accés al servei més idoni d’acord amb la situació personal i familiar i se n’hagi resolt la sol·licitud presentada en el sentit que tenen acreditat un grau de dependència (GDA).