Ada Domene, guanyadora del projecte del logotip per ‘Andorra, reserva de la Biosfera’

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el secretari d’Estat de Diversificació Economia i Innovació, Marc Galabert, han entregat aquesta tarda el premi a la guanyadora del concurs nacional per triar el logotip de la candidatura ‘Andorra, reserva de la biosfera’, Ada Domene Moraleda de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp.

Així, es va decidir fer partícips els alumnes del país –en concret de segon cicle de Segona ensenyança de tots els sistemes educatius del país– a través d’un concurs per dissenyar i seleccionar el logotip.

D’aquesta manera, s’informa del projecte i es fomenten les dinàmiques participatives dels joves, aprofundit en conceptes plàstics com els estils o les tècniques gràfiques. La proposta guanyadora ha estat seleccionada entre els 102 alumnes que van proposar el seu logotip.

Ara la proposta guanyadora se sotmetrà, si escau, a una reinterpretació i perfilat per part d’un professional del disseny i del grafisme.

Actualment hi ha 701 Reserves Biosfera en 124 països, de les quals 21 son transfrontereres. Andorra es convertiria en el primer país del món en ser considerat íntegrament reserva de la biosfera de la UNESCO.