Denuncien actes vandàlics al Patrimoni Cultural andorrà

El departament de Patrimoni Cultural ja està treballant per arreglar els desperfectes ocasionats

El Departament de Patrimoni Cultural, del Ministeri de Cultura i Esports, condemna els atacs vandàlics que han sofert aquests darrers dies dos monuments d’Andorra. L’atac més greu l’ha sofert el colomer de Casa Areny-Plandolit, situat just darrere de l’Auditori Nacional. L’estructura s’ha vist afectada per greus pintades, realitzades majoritàriament amb esprai en tres de les seves façanes i a les quatre parets interiors del primer pis, després de forçar el pany de la porta d’accés.

L’altre atac l’ha sofert l’església romànica de Sant Serni de Nagol, on s’ha esbotzat i trencat la porta d’accés al porxo. En concret s’han arrencat les frontisses que la subjecten al mur. Des del Ministeri es condemna de forma contundent els atacs al patrimoni i es demana a la ciutadania respecte per aquests elements històrics, així com també es fa una crida a contactar amb el departament en cas que algú trobi algun desperfecte a elements patrimonials del país. També es vol recordar que el patrimoni cultural és quelcom comú on tothom té una part de responsabilitat en la seva conservació.

Amb la voluntat de restablir l’estat original dels monuments, el departament de Patrimoni Cultural ja està treballant per arreglar els desperfectes ocasionats alsels monuments: de fet, la porta d’accés a Sant Serni de Nagol ja ha estat restablerta. Així mateix, el departament interposarà una denúncia davant de la policia amb la voluntat que es puguin identificar els responsables perquè assumeixin el cost econòmic de la reparació dels desperfectes.