Homenatge a Miquel Martí i Pol a la Sala d’Exposicions del Govern

Des dels anys 50 fins a la seva mort, Miquel Martí i Pol va tenir una llarga relació amb Andorra

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, han participat aquest dimecres a la inauguració de la nova exposició ‘Abcedari solidari – Homenatge a Miquel Martí i Pol’ que acull la Sala d’Exposicions del Govern. La mostra, que és la segona que es pot veure a la nova infraestructura ubicada al Parc Central d’Andorra la Vella, estarà oberta al públic fins al proper 11 de setembre i l’entrada és gratuïta per a tothom.

Miquel Martí i Pol és un dels poetes més llegits i estimats de la literatura catalana contemporània. L’any 2001, amb motiu de l’Any internacional del voluntariat, va escriure el llibre Abcedari, una joia solidària. Es tracta d’una obra que recull 26 haikus escrits a partir del mateix nombre de lletres i de paraules. ‘Abcedari solidari – Homenatge a Miquel Martí i Pol’ és una exposició col·lectiva i pluridisciplinària que aplega 26 artistes i escriptors de renom. Cadascun d’ells ha creat una obra a partir de la interpretació subjectiva i personal d’una lletra i una paraula del haiku assignat.

En aquest projecte han participat molts dels escriptors i artistes referents a Catalunya i Andorra hi està representada pels artistes Fiona Morrison, Javier Balmaseda i Martín Blanco i el poeta i escriptor Josep Dallerès, que van ser els escollits pel comissari de l’exposició.

Des dels anys 50 fins a la seva mort, Miquel Martí i Pol va tenir una llarga relació amb Andorra, que considerava la seva segona pàtria. El Ministeri de Cultura ha volgut posar en relleu aquesta relació i s’ha inclòs en el recorregut de l’exposició un espai on el públic, a través d’un text de Júlia Fernández, redescobrirà l’obra Andorra, postals i altres poemes, però també algunes curiositats, així com les nombroses col·laboracions que va fer i els homenatges i el reconeixement que el poeta va rebre a Andorra.

A banda d’Andorra, l’exposició gaudirà d’una itinerància de dos anys per Espanya i França, que permetrà donar visibilitat a la creació andorrana i promoure-la, i poder associar el Govern i els artistes participants a un projecte de qualitat i prestigi. L’exposició compta amb el suport de la Fundació Martí i Pol. Els horaris d’obertura de la sala d’exposicions és de dimarts a la tarda a diumenge al matí, de 10 a 13.30 h i de 15.30 a 20 h.