Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

50 empreses han apostat fins ara pel segell Llum Verda de FEDA

Avatar photo

El sector empresarial es compromet amb el segell associat als certificats d’energia d’origen 100% renovable des del seu llançament

Una cinquantena d’empreses han apostat fins ara pel segell Llum Verda de FEDA, que acredita  que tota l’energia que consumeixen és d’origen renovable. Amb aquest distintiu les empreses  mostren als clients el seu compromís amb la sostenibilitat i la reducció de les emissions de CO₂,  objectius globals i de país, recollits a la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi  climàtic (Litecc) i impulsats per FEDA. 

Les empreses que s’hi han adherit han certificat un consum total de més de 50.000 MWh/any des que es va crear el segell, l’estiu del 2022. Així i tot, encara hi ha Llum Verda disponible perquè  noves empreses que vulguin certificar l’electricitat que utilitzen com a 100% renovable ho  puguin fer. A banda de l’electricitat produïda per la central hidroelèctrica d’Andorra, 

FEDA distribueix el segell amb la certificació de l’electricitat renovable de fonts eòliques de  França (parc eòlic del Sud-oest) i Espanya (diversos parcs) que importa. 

Entre les empreses que s’han compromès amb un futur verd, apostant per incentivar la  producció amb energies renovables, hi ha grans companyies i pimes de sectors com el turisme,  la banca, l’hostaleria, el comerç, el transport, la consultoria, l’enginyeria, la salut i els esports,  entre altres. Grandvalira-Soldeu El Tarter va ser la primera empresa a obtenir el segell que ha  arribat també fins a institucions públiques com el SAAS. Aquestes organitzacions han qualificat  d’èxit la iniciativa, alhora que han destacat la contribució que fan d’aquesta manera a la transició  energètica del país, deixant d’emetre més de 6.200 tones de CO₂ a l’atmosfera. 

A banda de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, una missió global, ja que són  els responsables del canvi climàtic, les empreses que han adquirit la Llum Verda aposten així pel  desenvolupament de les energies renovables. D’aquesta manera han pogut reforçar un pilar  com la sostenibilitat en el nucli de les seves organitzacions, construint projectes empresarials i  socials més responsables amb el medi ambient i el futur del planeta. 

La satisfacció d’aquestes empreses pioneres en la certificació d’ús d’energia neta se suma a la  de FEDA, que agraeix la confiança als clients i els anima a continuar col·laborant en la creació  d’un futur més sostenible, un dels pilars de l’entitat. L’èxit del llançament i comercialització  d’aquesta nova iniciativa fa que l’objectiu sigui continuar oferint aquesta opció a les empreses a  través de cada vegada més fonts d’energia renovable certificada. La Llum Verda es pot  contractar a través del web www.llumverda.ad o a través dels canals d’atenció al client habituals  de FEDA.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

six + 13 =

Notícia anterior

Comencen les obres per completar la xarxa pedalable a L’Hospitalet

Notícia següent

El Pla per a la reactivació de la política cultural i creativa de Granollers post-Covid

Notícies relacionades