30 efectius participen en el simulacre transfronterer al Pas de la Casa

L’exercici s’ha dissenyat i preparat des dels departaments de Protecció Civil, Bombers i Medi Ambient del Govern d’Andorra.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest dijous s’ha dut a terme un exercici transfronterer de simulació de vessament  de productes contaminants al riu Arieja, al Pas de la Casa. L’objectiu és comprovar  l’operativitat del Pla d’alerta francoandorrà en cas de contaminació accidental de  les aigües del riu Arieja, repassant cadascun dels protocols previstos en aquest pla.  

L’acte, que ha estat organitzat conjuntament entre el Govern d’Andorra i la  Prefectura de l’Arieja, ha comptat amb la participació d’una trentena de persones  entre els efectius del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments;  el Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, el Departament de  Policia; del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; així com del  Servei d’Urgències Mèdiques (SUM); del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS); del Servei de circulació d’Encamp; del Cos de bombers francès; i del  Ministeri d’Afers Exteriors.  

A les 14 hores s’ha activitat l’emergència al Pas de la Casa davant l’accident d’un vehicle carregat amb hidrocarburs que produeix una afectació al medi ambient i,  concretament, al riu Arieja. Després de la notificació del sinistre s’han activitat els  recursos de Bombers de la vila encampadana, que han informat a la Policia, al  Servei de circulació i al SUM. Seguidament, s’ha procedit a activar el Pla d’alerta  francoandorrà, contactant –des del centre de comandament activat al Pas de la  Casa– amb els responsables d’enllaç dels serveis francesos presents al centre de  comandament que s’ha activitat a la Prefectura de l’Arieja, a Foix.  

L’exercici s’ha dissenyat i preparat des dels departaments de Protecció Civil,  Bombers i Medi Ambient del Govern d’Andorra.